Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Souboj jarních vzorů: Obstojí u vás klasické proužky nebo roztomilé sedmikrásky?

9. dubna 2021 | 06:00

Tolik klasické, tolik nepostradatelné. Nesmrtelné bretaňské pruhy každoročně odstartují sezonu parných dní, letos to však zvládly se značným předstihem. Doslova námořní nájezd jsme zažili zkraje roku, kdy nejedna influencerka oblékla teplý svetr s tímto nadčasovým vzorem. Vedle něj však šibalsky vykukují roztomilé sedmikrásky. Jarní vzory, které budou bojovat o vaši přízeň. Který z nich u vás obstojí?

Proužky rok co rok – s nástupem teplého počasí – vždy vytáhneme. Proč nás ale tak omámily? Je to snad příliš silným kontrastem tmavých pruhů na bílém podkladu, protiklady, jež se přitahují a přitahují i nás? Letos však tahle vizuální přitažlivost přichází se svěží iterací. S duhově zbarvenými proužky ve vertikálním, horizontálním i různě zakřiveném provedení. Ty jsou častokrát spojeny s háčkovanou strukturou především na crop (neboli zkrácených) topech či svetřících.

Oblíbené námořnické pruhy si pak můžete užít na již avizovaných svetrech, které budou skvělou kombinací pro bílé široké kalhoty, modré džíny či černé culottky (široké kalhoty v délce k lýtkům). Vhodným obutím pak budou mokasíny s robustní podrážkou, jež budou pomyslnou tečkou za zcela uhlazeným a prémiovým vzhledem. Bretaňské triko pak osvěží sukni či džínové šortky, neopomíjené jsou pak košilové či tričkové šaty s hravými pruhy, k těm zvolte bílé tenisky, ve vyšších teplotách pak klínové zavazovací espadrilky nebo sandálky.

A co sedmikrásky? Tenhle ultra trend květinové roztomilosti nedávno nastolil Instagram. Neobjevil se však čistě na módních kouscích, nýbrž na nehtech jako jarní manikúra!

O tom, jak si na nehty přenést rozkvetlou louku, se dočtete v tomto článku:

Ale nebojte, v naší fotogalerii máme pro vás připravenou plejádu tohoto milého vzoru – drobná kvítka najdete na sukních, šatech, ale i v podobě bižuterie. Naleznete v ní samozřejmě i klasické proužky v nejrůznějších provedeních. Je jen na vás, zda propůjčíte svůj hlas nadčasovosti nebo svěží hravosti.

Více módní inspirace načerpáte v pořadu Štýlovečka!

Autor: Žaneta Podlahová