Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mikinové šaty, které už nebudete chtít sundat! Tyhle jsou vyrobené v Česku

12. března 2021 | 06:00

Mikinové šaty už dávno nezpříjemňují pouze pracovní den ve vaší domácí kanceláři, ale povýšily na právoplatný trend hodný městské džungle! Poté co si zvyknete na pohodlnost příjemného a kvalitního materiálu a hlavně na jejich univerzálnost, dost možná už nebudete chtít nosit nic jiného! Teď navíc můžete podpořit i lokální tvorbu, má to větší smysl než kdy dřív!

Měkké šaty, ve kterých zažijete maximální komfort, budou vašimi módními hrdiny. Snoubí totiž pohodlí a variabilitu nošení, díky které lze snadno mísit a měnit styly. Můžete je nosit na legíny, džíny nebo je nechat vyniknout a dodat jim ryzí ženskou podobu za pomoci podpatků. Volba jejich vyznění je pouze ve vaší režii.

Teplákovina se z vysmívaného materiálu přerodila v módní hit, který s oblibou produkují i české udržitelné značky. U kterých z nich naleznete ten nejlepší výběr? Na to se podívejte do naší fotogalerie:

Minimalistický, jednoduchý střih šatů s kapsami ve švech je typický pro značku Jamie Collection, která vždy dostojí svému sloganu „pohodlí bez kompromisů“. Pohodlí však není jedinou doménou tohoto českého brandu, nýbrž i spolupráce pouze s lokálními dodavateli a švadlenami. Dále tu působí vytříbená kvalita použitých materiálů a především udržitelný šatník pro dámy napříč generacemi i velikostmi.

Jednoduché módní kousky a osvědčené kvalitní textilie jsou hlavní pilíře i u módního návrháře Pavla Berkyho, který oblečení mění v nositelné umělecké dílo. Svou vášeň neukotvil pouze v módních končinách, nýbrž i v těch kulinářských. Svou všestrannost a nadání předvedl v kuchařské soutěži MasterChef Česko.

Důraz na šití oblečení, které do poslední nitě vzniká v České republice, klade i udržitelná značka Monisimo, která se vedle dámské módy zaměřuje okrajově i na koncept pro maminky a jejich ratolesti. I proto je oblečení ušito z certifikovaných bio materiálů šetrných k naší pokožce. Designérka a majitelka Sonja Grund měkkým šatům propůjčuje ženskou eleganci za pomoci stuh z luxusního sametu, třpytivých detailů, květinových výšivek nebo volánků.

Pokud jsou pro vás takové detaily u šatů alfou a omegou, zalíbení určitě najdete i v designu návrhářky Lucie Katálkové tvořící pod značkou LEEDA. Do své tvorby vnáší vášeň, kvalitu a cit pro detail, což se odráží v samotných kouscích jednotlivých kolekcí. Důkazem jsou šaty s kapucí a dlouhými třásněmi, se kterými rozhodně upoutáte pozornost.

Jméno ostravskému designu pak dělají návrhářka, malířka a výtvarnice Marcela Vymyslická tvořící pod značkou MarVa de Luxe či Petra Gherbetz se svou oděvní značkou City Folklore, která i v pandemickém roce se svým e-shopem sklízí ovace.

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Štýlovečka:

Autor: Žaneta Podlahová