Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražedná délka aneb v hlavní roli mini. Jak nosit džínovou nebo tvídovou sukni?

22. března 2021 | 06:00

V poslední době došlo ke značné konverzi, co se délky sukní týče. Odvrátily jsme se od tolik oblíbeného midi střihu a vzbudila se v nás nostalgie po 90. letech a začátku nového tisíciletí. Minisukně, vítej opět mezi námi!

Ačkoliv délka, která se zastavila uprostřed lýtek, byla několik sezon absolutně v kurzu, tento střih, zdá se, v poslední době zažívá značnou únavu. A tak jsme dostaly opětovnou chuť zkracovat a zatoužily jsme po minisukni v délce dosahující maximálně poloviny stehen.

Přesto však k tomuto leckdy vražedně krátkému střihu přistupujeme s červeně blikajícím vykřičníkem. Může v nás totiž vzbuzovat dojem nevyzrálého vzhledu hodného dospívajících slečen. S touto inspirací z Instagramu brzy pochopíte, že minisukně je v momentální chvíli vyzrálejší než kdy dříve a že se z dívčího zjevu přerodila v sofistikovanou dospělost.

Nejprve vám však představíme „hot news“ ze světa těchto ryze ženských oděvů. Letos si vás doslova kolem prstu omotají tvídové sukně unitárního vzhledu či se vzorem kohoutí stopy. Ty se totiž honosí vyzrálostí se závanem Chanel půvabu. O vaši pozornost budou bojovat i džínové sukně s knoflíky uprostřed či bez nich s decentním proděravěním, dále pak hravě nekontrolovatelný patchwork (sešité různobarevné kousky látek). Neměly by vám ani uniknout skládaná sukně áčkového střihu s atmosférou školních let, sexy kožená sukně či saténovka!

A jak je tedy nosit? Sepraný devadesátkový denim půjde ruku v ruce s blůzkami s límečkem či vysokým stojáčkem. Tvíd si zaslouží souhru se sakem s ramenními vycpávkami totožného materiálu, avšak můžete zvolit i svršek jiného materiálu. Saténová sukně se pak bude přímo vyjímat s oversized sakem či jemným úpletovým svetrem, z něhož bude přímo sálat jarní povzbuzující energie.

Další módní dávkou se můžete inspirovat v pořadu Štýlovečka!

Autor: Žaneta Podlahová