Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Slavné krásky, které daly svému šatníku zelenou. Touhle barvou zaujmete nejen na sv. Patrika!

17. března 2021 | 06:00

17. březen každoročně připadá oslavám sv. Patrika. Den ve znamení tance, hudby a skvělé nálady za doprovodu zelené barvy. Radostné barvité tóny náleží tomuto dni stejně jako počátkům jara. Tak dejte svému šatníku zelenou – stejně jako slavné krásky!

Tento svátek oslavující počátky křesťanství v Irsku nezakotvil pouze v zemi svého původu, ale stal se přijímaným dnem oslav i v mnoha dalších evropských zemích, v Austrálii či v Severní Americe. Zelená odráží symbol trojlístku, kterým misionář sv. Patrik objasňoval teorii o Svaté Trojici. A tak lidé v tento den září v ulicích v této radostné barvě, ale zelenou mají i na talíři – jedí zelené těstoviny, špenát, pistáciovou zmrzlinu aj.

Je to však ideálně zvolená barva vzhledem k pomalu se probouzející přírodě, symbolu naděje a harmonie. Tak probuďte svůj šatník touto barvou a vzdejte hold lepším, slunečným zítřkům!

Odstíny smaragdové, travnaté zelené či na dálku zářivé neonové v poslední době doslova zaplavily sociální sítě. Staly se poznávacím znamením influencerek, kolem kterých se točí instagramový svět. Řeč je o Emili Sindlev, Pernille Teisbaek nebo Leonie Hanne, které nám každý den servírují na módním podnose nejžhavější novinky opřené o jejich velmi osobitý vkus.  

U moderních ikon stylu to však nekončí, nýbrž pokračuje to do pěveckých, hereckých a především moderátorských vod. Vaši pozornost si totiž zaslouží šatníky moderátorek Amandy Holden či Ashley Roberts, které rozradostňují svým stylem nejen blízké okolí. Ashley se nebojí neotřelé kombinace zelené s růžovou ani smaragdového pyžamového outfitu odrážejícího odvahu a roztomilost zároveň, Amanda pak pro změnu sametového kompletu.

Jak jinak neotřele kombinovat zelenou podle slavných krásek? Na to se podívejte do naší fotogalerie nebo se inspirujte šatníkem světových influencerek!

Další inspiraci naleznete v módním pořadu Štýlovečka:

Autor: Žaneta Podlahová