Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z tuctovky módní ikonou: Razantní proměna Katie Holmes šokuje! Co se od ní naučit?

25. dubna 2022 | 06:00

Něco na té Mary, tedy pardon – Katie – je! Kdo by to byl řekl, že z nenápadné šedé myšky, která se příliš nepozastavovala nad výběrem oblečení, se stane doslova módní ikona, jež učí vytříbenému stylu? A tak nějak s lehkostí a nevídanou přirozeností. Katie Holmes (43) má zkrátka i tu správnou jiskru v oku.

Její módní cestu lze přirovnat k matematické úsečce definované dvěma body. U Katie je to od milé Joey Potter z Dawsonova světa – role, kterou si naprosto získala naše srdce – po absolutní módní rozpuk, ikonu, jež se skloňuje ve všech pádech. Přitom nostalgický, tolik věrný obraz mladičké Joey, která sedí na lávce ve světlém stylingu opřeném o široké světlé denimové kalhoty a bílé volné tílko, se až tak nezměnil. Alespoň lze na první pohled soudit na základě tohoto looku hlásajícího naprostou svobodu a pohodlí. Bod B oproti bodu A má ale něco navíc, něco, co nás na Katie neuvěřitelně přitahuje. Je to vyzrálost? Nebo je to zkrátka jen onou cestou mezi body, která kontrastuje s nynější podobou?

Dávku módní inspirace naleznete také v pořadu Štýlovečka:

Cestu mezi těmito body lze zhodnotit i jako dosti klikatou. Vedle světlých momentů jsou tady ty, které sice neurazí, ale které vidět vícekrát už nechceme. Neutrální, nevýrazné a leckdy příliš chlapecké. Jako by tyto stylingy z dob manželství s hollywoodským fešákem Tomem Cruisem nebyly tolik důležité jako samotný vztah těchto bývalých hrdliček. Nutno podotknout, že slavná herečka při výběru oblečení tolik nepřemýšlela, respektive se v módních vodách dobrovolně (a ráda?) topila.

Častokrát looky doplňovala károvaným modrým šátkem a bylo jí jedno, zda půjde ruku v ruce s pruhovaným trikem, či nikoliv. Navíc veškeré modely byly tolik ponuré a založené na nevýrazné, tlumené modré eskalující do šedé, často v kombinaci s tmavou khaki či černou. Nezachránily ji pak ani podpatky, které mimochodem často špatně volila. Na večírku Dizzy Feet v roce 2009 se ukázala v tmavých minišatech v kombinaci se světlým křivákem a černými botami na podpatku, jež přímo bily do očí. Současná Katie by místo nich zvolila umírněnější verzi v podobě sandálků na blokovém či jinak nízkém podpatku či elegantních mokasín a motorkářský křivák by vyměnila za oversized oblekové sako. Protože ví, že když mini, tak vkusně, a ne vulgárně.

Velký zlom pak nastal před třemi lety, když se Katie objevila v kašmírovém kardiganu, který jí rafinovaně sjížděl po rameni dolů a přitom odhalil úpletovou braletku (nevyztužená podprsenka) v totožné barvě. Módní moment, který nejen udělal z herečky královnu stylu, ale také značce Khaite zvýšil tržby, jelikož byl tento model po uveřejnění fotografií ihned vyprodán. Její styl se tedy rozděluje na ten před kašmírovým svetrem a na ten po něm. A jak lze specifikovat ten současný?

Katie svůj šatník postavila na základních praktických kouscích a je si vědoma, že oversized sako či béžový trenčkot jsou primárním základem. Taktéž to platí pro kvalitní džíny, střihově volné kalhoty do pasu či midi sukně, jež se nejvíce hodí pro dámy jejího věku. S velkým citem nakládá s monochromatickým lookem (outfit složený z jedné barvy různých odstínů), který při správné volbě jednotlivého oblečení vypadá vždy velmi žensky a elegantně. Nebojí se kombinace double denimu a obzvlášť si potrpí na elegantní obutí a kabelky. Nejvíce na ní uvidíte mokasíny, tenisky, baleríny, minimalistické sandálky či pantofle na nízkém podpatku. Ostatně – přesvědčte se sama v naší fotogalerii! Příjemnou podívanou!

Autor: Žaneta Podlahová