Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Čelenky, kam se podíváš: Nakažlivý trend, který vládne už teď!

7. dubna 2021 | 06:00

Ne nadarmo se říká, že i malá změna dokáže velké věci. A pokud vám už bytostně chybí váš kadeřník, aby dodal vašim vlasům novou šťávu, zvládnete to i bez něj. Budete k tomu potřebovat jedinou věc – čelenku. Které jsou aktuálně ultra trendy?  

Tento malý doplněk je sice svou velikostí nenápadný, ale významově nikoliv. Je důležitější, než by se mohlo na první dobrou zdát, a v současné situaci to platí dokonce dvojnásob. Nejenže čelenky podtrhnou půvab své nositelky, okoření jinak doslova obyčejný účes – od rozpuštěných vlasů po spletený volný cop – ale především ozvláštní vaše denní on-line meetingy. Protože v současnosti je důraz kladen na horní polovinu těla i obličej a není jednoduššího oživení košile, trička, nebo dokonce teplákovky než zkusit zasadit do vlasů čelenku. Pokud ji ještě nemáte, po prvním vyzkoušení nám dáte za pravdu, že vás doslova nakazila svou hravostí, nebývalou radostí, a budete jí doslova posedlá. Navíc jí více než poděkujete, když budete mít svůj „bad hair day“.

Ačkoliv posledním sezonám vládly vysoké, široké, doslova opulentní čelenky po vzoru módní seriálové ikony Blair Waldorf z fenomenální Superdrbny (Gossip Girl), nyní se karty obrátily. Jsou tu jejich štíhlé sestry, které si prorazily cestu na aktuální módní výsluní. A my tak můžeme zavzpomínat na své dětství, kdy jsme dostaly svou první čelenku. Jednoduchý obrouček celistvé barvy s vnitřními jemnými zoubky, který byl doslova nezničitelný. Právě tento typ bude vaším mnohoúčelovým pomocníkem každodenní reality. Jsou tolik jemné, elegantní a budou v dokonalé souhře s jakýmkoliv oděvem ve vašem šatníku.

Vedle nich vás budou bavit i čelenky poseté perličkami, kamínky či obroučky s působivým vlnobitím. To, že se hubené čelenky dostaly do popředí, však nutně neznamená, že na ty široké zanevřete a dostanou se do hlubokých útrob šuplíků komod. Léto totiž přímo pobízí k látkovým elastickým čelenkám s dominantním uzlem uprostřed. Jakýsi zjednodušený turban, u kterého si nemusíte lámat hlavu s jeho uvázáním. A je to pak právě uzel, kterému vděčíme za opticky protáhlejší a hubenější obličej. Tuto pružnou čelenku tak uvítají především dámy, které mají kulatý obličej.

Jaké další čelenky vás pohltí svým optimismem? Na to se podívejte do naší fotogalerie a vyberte si svou letošní favoritku! Za málo peněz hodně muziky, tedy radosti! Tak si ji dopřejte.

Další módní inspiraci naleznete v pořadu Štýlovečka!

Autor: Žaneta Podlahová