Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Boho styl není jen pro mladé! Sluší i zralým ženám s křivkami

9. července 2022 | 06:00

Romantický, ženský, od minimalismu se odlišující. Tak by se dal ve třech bodech definovat boho styl se závanem lehkého kýče. Outfity připomínající dobu hippies si zamilujete. A rozhodně se tento styl nehodí jen na letní festivaly k mladým dámám. Naopak, dovolit si ho může každá, a to nezávisle na věku i tělesných proporcích!

Boho stylu vévodí vzdušné materiály příjemné pro letní období. Od lnu, mušelínu, bavlny až po hedvábí. Výjimkou však není ani denim, především široké wide leg a flare jeans, ani džínové šortky, které budou zpívat s topem a dlouhým vzorovaným kimonem, které dodá tolik kýžený boho styl. Alfou a omegou nejsou jen jistá vzdušnost oblečení, barvité vzory prolínající skrze divokou paletu barev, ale jsou to i doplňky, které dotváří ucelenost tohoto nadčasového stylu.

Svou pevnou pozici tak zaujímají třásně, krajky i doplňky z přírodních materiálů. Od kabelek a opasků až po klobouky. Nezaměnitelnou součástí jsou i korálkové náramky a náhrdelníky, které bojují o pozornost třeba s mušlemi. A boty? Horkým favoritem jsou sandálky s proplétanými lanky, klasické římanky, ale i žabky na platformě s efektním zavazováním na šňůrku.

Boho styl pro boubelky i zralé ženy

Rozverné boho v některých z nás evokuje divoký styl hodný mladých dam na festivalech. Avšak dovolit si ho mohou ženy nezávisle na věku, ale i tvaru postavy. Ve vyšším věku si však dejte pozor na příliš bláznivé kombinace, směs vzorů, která nemusí přinést ovace. Zaměřte se spíše na světlý monochromatický vzhled, který vám dodá lesk a jiskru do tváře. Vyřádit se pak můžete v doplňcích, boty nevyjímaje.

Ani ženy plných tvarů by se tomuto stylu neměly rozhodně vyhýbat! Lichotit jim budou široké volné palazzo kalhoty, které jim vzhledem k svému vysokému pasu vytvoří žádoucí siluetu přesýpacích hodin. K nim bude hratelný úpletový crop top – a nepochybně všechny ty divoké náramky, chokery nebo náušnice!

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Kalhoty, které sednou i boubelkám • VIDEO: Videohub

Vybrala byste si? Račte se inspirovat našimi letními outfity i výběrem kousků z obchodů! Při výběru dokonalého outfitu můžete také využít náš internetový srovnávač.

Pro mladé dámy

Nákupní tipy: plavky Mango, 1299 Kč; šortky Zara, 549 Kč; kimono SHEIN, 12,00 €; sandály OYSHO, 1199 Kč; náhrdelník Klenoty Aurum, 990 Kč; kabelka CCC, po slevě 815 Kč

Pro zralé ženy

Nákupní tipy: šaty Mango, 699 Kč; sandály Mango, 1599 Kč; kabelka CCC, po slevě 779 Kč; klobouk Tonak, 1900 Kč; náramek Mango, 399 Kč

Pro holky krev a mlíko

Nákupní tipy: top Zara, 449 Kč; choker Zara, 399 Kč; palazzo kalhoty Reserved, 599 Kč; sandály H&M, po slevě 499 Kč; shopper bag H&M, 999 Kč; sluneční brýle Gucci, prodává alensa.cz, po slevě 4949 Kč

Autor: Žaneta Podlahová