Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Kamínky do vlasů boří internet! Tento trend oceníte nejen na festivalech

29. června 2022 | 06:00

Sociální sítě TikTok i Instagram se staly synonymem trendů. Od vychytávek do domácnosti, interiérového designu, přes cvičící výzvy až po vlasové a módní trendy. A právě na ty se dnes zaměříme. Konkrétně na kamínky do vlasů, které bourají žebříčky popularity.  

Po tom, co rodačka z Dublinu, influencerka Sophie Murray nahrála na svůj TikTokový účet video, kde si nanášela pomocí strojku kamínky do vlasů, se tento vlasový trend stal doslova virálním. Video totiž dosáhlo neuvěřitelných 8,5 milionů zhlédnutí, na Instagramu pak 12,7 milionů. A domnívám se, že toto nejsou konečná čísla vzhledem k tomu, že videa dále žijí svým životem a sdílejí ho jiní influenceři či stránky s obstojnou fanouškovskou základnou.

Na video mimo jiné upozornila i influencerka, youtuberka Helena Navrátilová, která je známá mimo svoji tvorbu na sociálních sítích i podcastem Sarkastický kafe, které nahrává spolu se zpěvačkou, influencerkou a herečkou Marianou Prachařovou.

Tip na video: Chcete krásné vlnité vlasy do pár minut? Vyzkoušejte trojkulmu!

Video se připravuje ...
Potřebujete účes na svatbu nebo do práce? Zkuste tyto tipy podle naší redakce • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Minulý týden jsem viděla na TikToku jedno video, který mě strašně zaujalo. Slečna si tam dávala kamínky do vlasů, a já jakožto milovnice kamínků a všeho třpytivého jsem to potřebovala mít taky. A světe div se, našla jsem to i na našich e-shopech, takže tohle je ono,“ popisuje česká půvabná influencerka.

Dále ukazuje následnou jednoduchou aplikaci strojkem, který po jeho zmáčknutí kamínky na vlasy nalepí. Zpodobňuje totiž sešívačku, která však místo sponek obsahuje šablony se samolepícími třpytivými kamínky různých barev a velikostí. I přesto, že na vlasech obstojně drží, nemusíte se bát jejich sundávání. Jednoduše je sloupnete nebo vyčešete hřebenem s hustými zuby, který je určený pro tupírování.

To, že se kamínky z vlasů snadno odstraňují a jejich kvalitu nikterak nezatěžují, nám potvrdila i kadeřnice Alena Bělohlávková z pražského Chocolate Beauty Studia: „Kamínky se lehce z vlasů sloupnou a určitě je neničí. Krásně vyniknou na vlnitých objemných vlasech, které nyní vládnou vlasovému stylingu.

Blyštivé ozdoby mají multifunkční použití, můžete je aplikovat i na oblečení! A kam takto blyštivé vlasy vynosit? Jednoznačně na letní festivaly, ale budou dokonalou ozdobou i na jiné letní párty či svatby. Pokud však takto třpytivými vlasy chcete zdobit svatbu svých blízkých, nezapomeňte na jejich střídmý, decentní efekt. Protože třpytit se a zaujmout má především nevěsta!

Hledáte stylové doplňky do vlasů? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Další rady pro svatebčanky naleznete v našem článku zde:

Které další doplňky oživí váš účes? Na to se podívejte do naší fotogalerie: 

Autor: Žaneta Podlahová