Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak přeměnit plavky v dokonalý outfit i do města? 3 kombinace, které si zamilujete!

18. června 2022 | 06:00

Konečně. Po roce je to opět tu. Hlavní letní sezona, se kterou se neodmyslitelně pojí zasloužená dovolená, do které – jak se lidově říká – krájíme metr. Na co jste se ale dost možná netěšila, je opětovný proces balení, při kterém leckdy propadáme panice, co si s sebou přibalit... Zvolte takové kousky, které jsou pohodlné a především variabilní, které hravě užijete na pláž i na prozkoumávání městské kultury. Račte se inspirovat!

Pokud vás čeká cesta letadlem, nepodceňte především praktičnost oblékání, protože trávit několik hodin vysoko v oblacích v těsném oblečení a cítit se jako ve svěrací kazajce není opravdu nic příjemného. O tom, jak správně pojmout „letištní uniformu“, jsme psaly v tomto článku:

Praktičnost však mějte na mysli i při samotném balení kufrů. Zacilte především na variabilní spodní díly, které využijete pro nespočet příležitostí a které budou zároveň navýsost pohodlné. Našimi dnešními módními hrdiny jsou široké palazzo kalhoty, které vás ponoří do absolutního komfortu nejen svými širokými nohavicemi, ale především gumou v pase.

Díky svému střihu vám vytvoří žádoucí siluetu přesýpacích hodin, prodloužená délka dodá opticky několik centimetrů navíc, a ke všemu schovají nedostatky. Sečteno, podtrženo, máme tu geniální kalhoty na léto! Spolu s horním dílem plavek halter střihu obohaceným o důmyslné zavazování budou tvořit dokonalou symbiózu. Na pláž si rozhodně nezapomeňte vzít pokrývku hlavy, například stylový bucket hat alias starý dobrý „rybářský klobouk“, kterému propůjčila světovou pozornost především herečka Lily Collins, jež si zahrála klíčovou roli v módním seriálovém fenoménu Emily in Paris. Naopak večer k palazzo kalhotám zvolte košili, kterou zastrčte dovnitř kalhot, nebo poutavý crop top.

Stejně tak skvělým parťákem na dovolené pro vás bude dlouhá maxi sukně ze lnu. A právě len je na dovolenou přímo stvořený! I přes jeho enormní mačkavost se k němu rok co rok vracíme a máme pro to pádné důvody! Oblečení z něj vám totiž v šatníku vydrží opravdu dlouho vzhledem k tomu, že nepohlcuje prach či obstojně odvádí vlhkost, tudíž ho není zapotřebí tak často prát. Především je tedy geniální ve své antibakteriální schopnosti i termoregulaci. V létě vás ochladí, a naopak v zimě zahřeje.

Maxi sukni oblékněte na jednodílné plavky, které budou vně jí vypadat jako elegantní top. Doplňte pohodlnými espadrilkami, ať už s klínovým podpatkem nebo bez, a doplňte také barevnými šperky v podobě náramků či řetízků. Protože není lepšího období pro nošení pestrých doplňků, než je právě léto!

A co ještě? Tu nejzákladnější výbavu k vodě i do města naleznete v našem článku níže nebo se inspirujte v kolážích. Při výběru dokonalého outfitu můžete také využít náš internetový srovnávač.

Stylové a pohodlné palazzo

Nákupní tipy: bikinová podprsenka H&M, 499 Kč; kalhotky H&M, 299 Kč; kalhoty Reserved, 599 Kč; kabelka Mango, 899 Kč; žabky Mango, 899 Kč; bucket hat Reserved, 359 Kč; sada náramků Zara, 399 Kč

Zahalena ve lnu

Nákupní tipy: sukně OYSHO, 1299 Kč; jednodílné plavky Zara, 749 Kč; espadrilky H&M, 899 Kč; kabelka Mango, 899 Kč; slaměný štít proti slunci H&M, 349 Kč; náhrdelník H&M, 299 Kč

V boho stylu

Nákupní tipy: jednodílné plavky Zara, 749 Kč; šortky Zara, 599 Kč; sandálky Deichmann, 649 Kč; plážové kimono Reserved, 859 Kč; náušnice Bijou Brigitte, 4,95 € (cca 122 Kč); taška Zara, 1299 Kč

Zajímavé plavky naleznete v naší fotogalerii:

Další módní inspiraci načerpáte z následujícího videa:

Video se připravuje ...
Jak se proměnila móda a styl plavek od šatů po mini bikini? • VIDEO: Videohub

Autor: Žaneta Podlahová