Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Třásně jsou zpět: Užijte si jaro v bohémském stylu!

6. dubna 2015 | 06:00

Společně s ostatními trendy 70. let se na módní scénu vracejí i efektní třásně. Díky nim budete při každičkém pohybu nepřehlédnutelná! Navíc se překvapivě dají kombinovat téměř s čímkoliv. Poradíme vám, jak na ně!

Přední světoví návrháři ve svých nových kolekcích předvedli, že typický módní styl 70. let hlásí letos velký návrat mezi trendy. Na scénu se vracejí oblíbené zvonáče, geometrické vzory, zavinovací šaty, lennonky a především nápadné a efektní třásně.

Proč jsou třásně skvělé?

Rozverné a uvolněné třásně vyjadřují optimismus a nespoutanost. Připomínají nám rozpálený Divoký západ a sexy kovbojský styl. A to nejlepší? Svou rozevlátostí upoutávají veškerou pozornost na každý váš pohyb. Takže pokud jste ráda středem pozornosti, jsou pro vás jako stvořené!

Móda pro odvážné

Letošní jaro i léto se ponesou v duchu 70. let, takže bez třásní se zkrátka neobejdete. Naštěstí už nejsou jen záležitostí přehlídkových mol a luxusních kolekcí, ale zaplavily i vaše oblíbené módní obchody.

Bershka, 649 Kč
Autor: archiv firem

Kdo se v módě rád odváže, rozhodně by si měl pořídit bohémské kimono nebo pončo. Oba kousky vypadají skvěle v kombinaci s denimovými šortkami, volným tílkem, kloboukem a sandálky. Stejně efektně vypadají i šaty s třásňovými detaily, ke kterým se hodí ploché boty, dlouhý náhrdelník a záplava náramků na ruce. Do třetice je nejvýraznějším kouskem vesta s třásněmi. Ta může končit na bocích, ale klidně i u kotníků. Nosit ji můžete přes elegantní i ležérní šaty, džíny i kraťasy.

Méně nápadný detail

Pro ty méně odvážné jsou tu jednoduché topy s třásněmi přes bříško, které však sluší především ultra štíhlým ženám. Další variantou, která lichotí každé ženě bez ohledu na typ postavy, jsou trička a halenky orámované třásněmi na rukávech nebo na dolním lemu.

Nejméně nápadné, ale přesto maximálně trendové jsou doplňky ozdobené třásněmi. Můžete si pořídit indiánskou kabelku, která dodá i jednoduchému a zdánlivě obyčejnému outfitu bohémský nádech a šmrnc, nebo boty, které můžete ladit do hippie stylu, ale skvěle padnou i k elegantnímu nebo sportovnímu outfitu. Nakonec nesmíme zapomenout na "střapatý" náhrdelník, který do žhavých letošních trendů rozhodně patří!

Inspiraci naleznete v naší fotogalerii!