Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Česká Rihanna? Modelka ukázala bříško v plné kráse! A kdo další se toho ve Varech nebál?

6. července 2022 | 06:00

Filmový festival v Karlových Varech, jenž se opětovně stal pupkem Česka, se neobejde bez plejády honosných garderob, ale i odvážných modelů, které jsou alfou a omegou nejluxusnějších večírků. Kdo měl zatím ve Varech tu největší kuráž?

Potom co se modelka Kristýna Schicková, sestra fotbalisty Patrika Schicka, objevila na UniCredit Bank párty v odvážných šatech, ve kterých dala na odiv své rostoucí bříško, se nám okamžitě drala na mysl spojitost s těhotenskou módou zpěvačky Rihanny.

Video se připravuje ...
Kristýna Schicková • VIDEO: Markéta Reinischová

Protože právě barbadoská diva se k těhotenské módě radikálně postavila a oblékala jeden odvážný model za druhým. Její módní postoj byl plný odhodlání a silného optimismu, který nastolil novou nekompromisní éru, invenci skrze těhotenskou módu odrážející současnou dobu. Schovávání se za volnými oděvy ve snaze minimalizovat rostoucí bříško vyměnila za jeho oslavu a zviditelnění. „V tuhle chvíli mě opravdu baví prosazovat to, co je sexy. Když ženy otěhotní, společnost má tendenci vyvolávat v nich pocit, že se mají schovávat a mají skrývat svou sexy stránku, protože teď sexy nejsou, ale pak zase budou. A téhle hlouposti já nevěřím,“ nechala se před časem slyšet zpěvačka pro Refinery29.

A tak čerstvá maminka ukazovala po čas těhotenství své bříško kupříkladu v úpletovém co-ord setu v námořnické modři sestávajícím z žebrované podprsenky a maxi sukně rovného střihu, v průsvitných černých šatech, dále pak v nejrůznějších mini modelech párty stylu nebo v rozepnutých košilích, které doplnila širokými džínami či šortkami.  

Proč by tedy měly ženy své těhotenství schovávat, ba dokonce se stydět za rostoucí bříško? Doufáme, že nejen díky Rihanně, ale také díky dalším celebritám, jako jsou Kim Kardashian, Kylie Jenner, Adriana Lima, Emily Ratajkowski, nebo české modelce společnost změní škatulkující pohled na těhotenskou módu, který je už poněkud vyčpělý. Protože – jak ještě dodala Rihanna pro Refinery29 – v těhotenství se cítila tolik krásně a ten pocit šel zevnitř. Změny, kterými tělo prochází, jsou tu kvůli tomu, že vytváří nový život. A o to víc by měl tento pokrok dodat sebevědomí nastávajícím maminkám.

Dopomáhá k tomu i fakt, že na vynesenou zelenkavou róbu od sourozeneckého dua Ponerových, která zdobila krásnou Kristýnu, se snesla vlna pozitivních ohlasů. I přes odhalené tělo vyznívaly šaty notnou dávkou elegance a vkusu, což se nedalo říct o každém odvážném modelu, který se mihnul v Karlových Varech. Terčem kritiky se totiž stala spisovatelka Radka Třeštíková, která na zahajovací ceremonii nedodržela dress code. Pozornost na sebe strhla crop topem doplněným o kostkovanou sukni s rozparkem, masivní černý choker, robustní sandály na platformě a o růžovou kabelku do ruky.

Za nevhodně zvolený outfit si pak spisovatelka sypala popel na hlavu: „Nedodržela jsem předepsaný dress code a přijímám za to veškerou zodpovědnost. Ve svém životním nastavení dělám si, co chci jsem trochu zapomněla na to, že každá jednotlivost, každej jeden dílek je něčím ohraničený. Ano, já jsem tu hranici překročila navzdory tomu, jak příjemně se cítím, když se občas urvu, a jak moc jsem přesvědčená o tom, že každej z nás by se čas od času urvat měl. Cítím to. Vnímám to. Budu si to pamatovat. Omlouvám se.“

Radka Třeštíková o svém outfitu na zahájení festivalu ve Varech.
Autor: Blesk

A které další známé krásky zvolily na letošní ročník filmového festivalu odvážný model? Na to se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Žaneta Podlahová