Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Přírodní botox za pár korun? Tahle surovina vám vyhladí drobné vrásky a sjednotí pleť

...
8. dubna 2024 | 06:00

Utrácíme hromady peněz za kosmetické produkty, a přitom se ty největší poklady často ukrývají v naší kuchyni. Toužíte po šťavnaté pleti bez vrásek a dalších nedokonalostí? Pak byste se měla zaměřit na lněné semínko. Umí totiž hotové zázraky.

Sociální síť TikTok koncem minulého roku doslova zavalil nový trend: přírodní pleťová maska z lněných semínek, která má fungovat jako botox. Tato malá semínka opravdu obsahují živiny, které podporují hydrataci pokožky, poradí si s nečistotami, a díky obsahu zinku dokonce s akné. Lněná semínka jsou zároveň plná omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které pleť vypínají. Hluboké vrásky vám tato zázračná maska úplně nevymaže, přesto bude vaše pokožka zářivější a na pohled bude vypadat mladší.

VIDEO: Influencerka Petra LovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Jak si masku připravit?

Nic jednoduššího snad neexistuje. Stačí v hrnci smíchat dvě polévkové lžíce semínek s hrnkem vody, směs přivést k varu a vařit zhruba patnáct minut. Jakmile začne směs houstnout a objeví se bílá pěna, hrnec z plotýnky stáhněte a odvar nechte vychladnout. Následně ho sceďte přes plátýnko nebo sítko. Získáte tak semínkový extrakt v podobě gelu. Ten přelijte do čisté nádoby a uchovávejte nejlépe v lednici maximálně po dobu jednoho týdne. 

Samotná aplikace

Pak už stačí gel nanést na vyčištěnou pleť a nechat působit třicet minut. Jakmile ucítíte, že je pleť napnutá a gel zaschl, stačí ho pak smýt vlažnou vodou a obličej osušit jemně ručníkem. Výsledkem je dokonale vyživená, vyhlazená pleť, a pokud vás trápí jemné akné, během pár aplikací začne postupně mizet.

Skvělá maska i na vlasy

Gel můžete použít také jako masku na vlasy. Stačí ho nanést na vlasy a nechat alespoň hodinu působit. Poté vlasy umyjte produkty, které běžně používáte. Díky lněným semínkům budou vlasy hydratované, lesklé, porostou vám rychleji a maska účinně bojuje také proti lupům. Gel z lněných semínek ocení také majitelky vlnitých či kudrnatých vlasů, kterým krásně vlny zafixuje, ale přitom nezatíží. Vlasy navíc nevysušuje.

Anti-age kosmetiku za nejvýhodnější ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová