Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejžádanější účes letošního roku, který bude chtít nosit každá žena: Seznamte se s le petit bob

11. ledna 2024 | 06:00

Přemýšlíte nad novým účesem? Probuďte v sobě odvážnou Francouzku a podlehněte největšímu vlasovému trendu letošního roku. Le petit bob budete milovat.

Klasický bob neboli mikádo se na výsluní drží už nějaký ten rok a nebude tomu jinak ani letos. Tentokrát však trenduje jeho kratší verze, která se hodí pro všechny odvážné ženy toužící zvýraznit rysy svého obličeje. Ve francouzštině slovo "le petit" znamená malý či drobný, le petit bob je tedy nejkratší možná verze mikáda. Pokud jste velmi odvážná, může mikádo končit na úrovni lícních kostí, sahat však může až po špičku brady.

VIDEO: Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech?

Video se připravuje ...
Jak na přirozené vlny na dlouhých i polodlouhých vlasech? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Vyberte si

Je známo, že mikádo je oblíbené pro svou praktičnost, ale také proto, že má hned několik podob. Stejné to je v případě jeho mini verze le petit bob. Můžete ho nosit s rovnou či šikmě střiženou ofinou, může mít rebelsky rozcuchanou, ale i elegantně uhlazenou podobu. Trendy účes le petit bob může být rovně střižený, ale i sestříhaný. Hodí se také pro kudrnaté vlasy, které díky němu nádherně vyniknou. Le petit bob můžete nosit zastrčený za uchem nebo ho můžete sepnout gumičkou, skřipcem nebo sponkou. Možností je opravdu mnoho a věříme, že vás každá bude bavit.

Chce to kuráž

Pokud už mikádo nosíte, nebude se jednat o tak razantní změnu. Jestliže však máte vlasy dlouhé, bude to chtít trochu odvahy. Výhodou ale je, že se tak zbavíte určité zátěže a svému účesu dodáte na vzdušnosti a volnosti. Účes se hodí také pro jemné vlasy, kterým dodá požadovaný objem. Pokud zvolíte verzi do rovna, musíte se připravit na to, že účes bude potřebovat pravidelnou údržbu. Jinak totiž vynikne jakákoliv nedokonalost. Pokud se pro tento střih rozhodnete, můžete si být jistá, že budete nepřehlédnutelná. Inspiraci najdete ve fotogalerii.

Vše potřebné pro krásné a zdravé vlasy najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová