Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Barbie udává trendy v líčení: Jak na make-up v duchu ikonické panenky?

1. srpna 2023 | 06:00

S uvedením nového snímku Barbie s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v hlavních rolích se strhla růžová lavina. Motivy ikonické panenky nevidíte pouze na oblečení, objevují se také v líčení. Máte pocit, že Barbie make-up často působí kýčovitě? Vyvedeme vás z omylu. Jde to i jemně a vkusně.

 

Panenka Barbie patří mezi fenomény už přes 60 let. Za tu dobu vystřídala nespočet podob, zaměstnání i outfitů, ale jedné věci zůstala věrná, a tou je růžová. S uvedením stejnojmenného snímku režisérky Grety Gerwig tento odstín doslova zaplavil sociální sítě, a tak vznikl trend barbiecore. V obchodech tak můžeme vidět růžové šaty, džíny, boty, sportovní oblečení a neonové doplňky. Ikonická panenka se stala vzorem také v beauty světě. Inspirujte se novodobou Barbie Margot Robbie.

VIDEO: Trailer k filmu Barbie.

Video se připravuje ...
Trailer k filmu Barbie • VIDEO: Warner Bros.

Jde to i jemně

Pokud jste srdcem minimalistka a výrazné líčení vám nic neříká, máme pro vás dobrou zprávu: make-up inspirovaný ikonickou panenkou může být velmi decentní. Důkazem je líčení Margot Robbie, které má na starost slavná vizážistka Pati Dubroff. Je jemné a slušivé a základ tvoří dokonalá pleť, tvářenka, natočené řasy a kvalitní řasenka. Sem tam má Margot ještě oči lehce zvýrazněné růžovým stínem nebo výraznější rtěnku. Jinak se jedná o velmi jemné líčení, které se bude hodit jak do práce, tak třeba na večeři nebo rande.

Zářivá Barbie

Chcete zazářit a nebojíte se s make-upem trochu experimentovat? Pak můžete vytasit ty nejsytější růžové zbraně. Pokud se cítíte dobře ve výraznějším líčení, můžete například zkusit oční linky, výraznější růžové oční stíny i rtěnku nebo celý make-up doplnit třpytkami, kamínky a různými flitry. I v tomto případě však platí, že základem je dokonalá pleť. Dejte si proto záležet také na konturování. Na večírku tak budete za opravdovou panenku Barbie, kterou nikdo nepřehlédne.

Trendy dekorativní kosmetiku pořídíte za nejvýhodnější ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová