Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rychlé líčení pro oči, tváře i rty? Vyzkoušejte šikovná multilíčidla

29. července 2022 | 06:00

Nalíčená během pár minut a pouze jedním produktem? To je sen! Pokud ve své kosmetické výbavě ještě nemáte multilíčidlo, je na čase si jedno pořídit. Nejenže vám usnadní práci a ušetří čas, ale ještě vám vykouzlí krásné přirozené líčení. A to se v horkých letních dnech hodí!

Multilíčidla v sobě ukrývají tři produkty v jednom. Jedná se nejčastěji o šikovnou multifunkční tyčinku, která dokáže zkrášlit hned několik částí obličeje, a to nejčastěji rty, tváře, ale i oční víčka. Díky multilíčidlům si ušetříte místo v kosmetické taštičce, ale také vám usnadní práci při hledání ideálního odstínu rtěnky a tvářenky. Takhle budete dokonale sladěná v tónu.

Skvěle poslouží také na cestách, kdy nemusíte tahat všechny své kosmetické produkty, ale hravě si vystačíte pouze s jednou tyčinkou. Patříte-li mezi skupinu lidí, kteří se navíc snaží snížit produkci obalových materiálů i odpadu, jeden produkt, který v sobě ukrývá hned dva další, je to pravé právě pro vás.

Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika?

Video se připravuje ...
Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

Šikovný pomocník

Multilíčidlo (multistick) koupíte nejčastěji ve formě tyčinky nebo třeba kalíšku. Díky obsahu olejů a vosků má příjemnou krémovou konzistenci, která se skvěle nanáší a roztírá. Nemusíte se tak bát, že by se vám líčení začalo drolit nebo sypat. S multilíčidly si můžete pohrát a díky postupnému vrstvení barvy docílíte různé intenzity a vzhledu líčení. Na oči můžete nanést například pouze jednu vrstvu, a rozzáříte si tak pohled, na líčka pak třeba dvě, a dodáte tak tvářím zdravý nádech, na rty můžete aplikovat klidně vrstvy tři. Každá část vašeho obličeje bude vypadat krásně a celkový make-up bude ladit tón v tónu.

Jak používat multilíčidla?

Je to naprosto jednoduché. Můžete použít svůj oblíbený štětec, ale úplně nejjednodušší je aplikovat multilíčidla pomocí prstů. Nezapomínejte však multilíčidlo nanášet vždy čistými prsty, aby se vám na tvář nedostaly nečistoty. Po ruce mějte vždy vlhčené ubrousky, kterými si můžete ruce snadno umýt. Multilíčidlo se vejde do každé kabelky či batohu, a vy si tak můžete kdykoliv přes den svůj make-up oživit.

Velký výběr dekorativní kosmetiky za nejlepší ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Naše tipy na nejlepší multilíčidla najdete ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová