Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak si udržet opálení? Mažte se ráno i večer a nebojte se peelingu!

Jak si udržet opálení? Mažte se ráno i večer a nebojte se peelingu!
18. července 2023 | 06:00

Sluníte se na dovolené od rána až do večera, poctivě se otáčíte ve stanovených intervalech, a po čtrnácti dnech doma jste zase bílá jako sýr? Poradíme vám triky, jak udržet opálení co nejdéle, aby vaše snaha nepřišla nazmar!

Určitě nám dáte za pravdu, že opálená pleť vypadá sexy a často zakryje drobné nedokonalosti, které nás během roku trápí. Pokud jste už byla na dovolené a chcete si udržet opálení co nejdéle, budou se vám tyto tipy hodit.

Betakaroten? Ano, ale před dovolenou

Pokud patříte mezi ty šťastlivce, kteří se na dovolenou k moři teprve chystají, nepromeškejte důkladnou přípravu. Udělejte si peeling celého těla, který odstraní všechny odumřelé buňky. Vyplatí se také brát doplňky s betakarotenem nebo jíst potraviny, které ho přirozeně obsahují (mrkev, mango, broskve, brokolice). Opálíte se tak rychleji a hlavně zdravěji. A pokud už máte dovolenou za sebou, pamatujte si to pro příště.

TIP NA VIDEO: Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s kterým faktorem si vybrat?

 

Video se připravuje ...
Jak se bezpečně opalovat a jaký krém s jakým faktorem si vybrat? • VIDEO: Videohub

Hydratace 2x denně

Krém nebo olej mějte pořád u sebe. Pokožka byla během slunění hodně zatížená a klimatizovaný vzduch v kancelářích jí na kráse rozhodně nepřidá. Kůže se pak může začít loupat a opálení bude pryč. Mažte se proto hutnějšími krémy nebo vyživujícími oleji před spaním i po ránu.

Domácí krém po opalování

Pokud nemáte po ruce speciální hydratační krém, stačí si odskočit do kuchyně. Pokožka potíraná olivovým nebo kokosovým olejem bude krásně vyživená a zabarvená. Stejně tak si do oleje můžete nechat vylouhovat lístky růže nebo měsíčku z vaší zahrádky. Výsledky uvidíte okamžitě!

Bronz na počkání

Na trhu existuje nepřeberné množství samoopalovacích přípravků, které vás opálí rychlostí blesku. Kvalitní krémy na pokožce nezanechávají fleky ani typický zápach. Kromě krému stojí za vyzkoušení i spreje nebo pěny. Navíc když už máte opálený základ, stačí přípravek nanést jen jednou – a hned budete vypadat, jako byste právě vystoupila z letadla.

Peeling nevadí

Jemným obrušováním kůže opálení rozhodně nezmizí, ba naopak. Jedině jednolitá svěží pleť může vypadat dobře a mladistvě. Šetrný peeling odstraní pouze nejsvrchnější vrstvu pokožky, která je už stejně odumřelá a kvůli níž působí kůže mdle. Tělo proto „obrušujte“ dvakrát týdně.

Jak se nalíčit?

Šikovně zvolené líčení může letní bronz skvěle podtrhnout. Na oční víčka naneste zlatavé stíny, pod lícní kosti bronzer a nad ně a pod obočí trochu rozjasňovače. Výsledkem bude svěží, odpočatá a sluncem políbená tvář.

Velký výběr přípravků pro krásnou a opálenou pleť najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová