Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vůně podle horoskopu: Jak má vonět Blíženec, Panna nebo Rak?

  • ...
    13. dubna 2023 | 06:00

    Při výběru parfému se rozhodujeme podle toho, zda nám voní. Co se ale tentokrát zaměřit na to, jestli jde dohromady s vlastnostmi, které vašemu znamení přisuzují hvězdy? Víte, jaké vůně k vám pasují nejlépe?

    Na horoskopy lidé většinou nevěří, přesto charakteristiky jednotlivých znamení často sedí. A to i v případě vůní! Pokud hledáte svůj vysněný parfém, zkuste to tentokrát se špetkou osobitosti a vybírejte takový, který sedí právě k vašemu znamení. Víme, co vám bude vonět nejvíc!

  • Beran (21. březen – 20. duben)

    Beranům vládne oheň, a proto lidé narození v tomto znamení překypují energií, jsou sebevědomí, ambiciózní a průbojní. Ženám byl do vínku dán neskutečný šarm, jsou vášnivé a umí si podmanit své okolí. K jejich ohnivé energii se hodí stejně hřejivé vůně, které na sebe strhnou pozornost. Jejich parfémy by měly obsahovat například vanilku, kašmírové či santalové dřevo nebo růžový pepř.

    Náš tip: Libre Le Parfum, Yves Saint Laurent, 2294 Kč (50 ml)

    VIDEO: Zázračný vývar: Proč je superpotravinou a pomáhá i ke kráse?

    Video se připravuje ...
    Zázračný vývar: Proč je superpotravinou a pomáhá i ke kráse? • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Býk (21. duben – 20. květen)

    Lidé narození ve znamení Býka jsou sebevědomí, rozhodní, milují luxus a umí si užívat života. Ženy narozené v tomto znamení mají rády krásné věci a při výběru parfému je pro ně rozhodující také obal. Jejich romantické duše často vyhledávají vůně, které obsahují například růži, jasmín, ambru, bergamot nebo santalové či cedrové dřevo. 

     

    Náš tip: Toaletní voda REPLICA On a date, Maison Margiela, 1440 Kč (30 ml)

  • Blíženec (22. květen – 21. červen)

    Blíženci jsou nespoutaní, zvědaví, milují objevovat svět. Často se o nich říká, že to jsou dvě duše v jednom těle. Proto je i jejich výběr vůní různorodý a parfémy střídají hlavně podle nálady. Jednou se touží zahalit do jemné květinové vůně, podruhé sáhnou po těžších dřevitých tónech. Blíženkyně mají rády nápadité a originální vůně, které upoutají pozornost a voní dálkami.

    Náš tip: Byredo Parfums Gypsy Water, 2900 Kč (50 ml)

  • Rak (22. červen – 22. červenec)

    K těmto citlivým duším, které milují domov a rodinu, se hodí jemné, květinové a sladké vůně. Dámy ve znamení Raka často sahají po méně výrazných tónech, přitom jim sedí i ty výraznější. Skvěle k nim jde vanilka, růže, šeřík nebo třeba pačuli či bergamot. Vybírat by měly takové vůně, které podtrhnou jejich ženskost.

    Náš tip: Chloé, Chloé, 1899 Kč (125 ml)

  • Lev (23. červenec – 22. srpen)

    Ženy Lvice ovládá temperament a jsou rády vidět i slyšet. Mají neustále plno energie, jsou cílevědomé a v jednom kuse ohromují své okolí. Jsou také vášnivé a svůdné a přesně taková by měla být i jejich vůně. Jejich smyslnost a nespoutanost podtrhnou například orientální nebo citrusové tóny.

    Náš tip: Body, Burrbery, 789 Kč (35 ml)

  • Panna (23. srpen – 22. září)

    Ženy narozené v tomto znamení bývají praktické, mají rády řád a pořádek a jsou perfekcionistky. Mají vytříbený vkus, vždy jsou dokonale upravené a vůně, které si většinou vybírají, jsou často svěží, lehké a čisté. Hlavními ingrediencemi jsou většinou květy nebo citrusy. Jakmile najdou svou vůni, jsou jí věrné. 

    Náš tip: Acqua di Gioia, Armani, 2114 Kč (100 ml)

  • Váhy (23. září – 23. říjen)

    Váhy jsou nekonfliktní, v kolektivu oblíbené, mají rády klid a jsou kreativní. Na druhou stranu bývají často nerozhodné, a to platí i při výběru parfému. Ženy v tomto znamení mají rády krásné věci, flakonek tak hraje velkou roli. Libují si v květinových vůních a často jim voní například jasmín, růže nebo například květy pomerančovníku. Jejich parfém musí být nadčasový.

    Náš tip: La Vie Est Belle, Lancôme, 2271 Kč (75 ml)

  • Štír (24. říjen – 22. listopad)

    Ženy ve znamení Štíra jsou velmi tajemné, ctižádostivé a vášnivé. Často vyhledávají těžší nasládlé svůdné vůně, které nedají mužům spát. Milují ingredience jako santalové dřevo, pačuli nebo vanilku. Lákají je však také orientální vůně s nádechem citrusů. Často sahají po parfémech svých drahých poloviček. 

    Náš tip: Intense Oud, Gucci, 2470 Kč (90 ml)

  • Střelec (23. listopad – 21. prosinec)

    Je známo, že pro Střelkyně je důležitá svoboda a nezávislost. Tyto ženy jsou odvážné, přátelské a milující, umí být ale také ohnivé a neústupné. Jsou optimistické, mají chuť objevovat a tyto vlastnosti očekávají také od své vůně. Vybírají tak parfémy, které jsou výraznější a zábavné. Oblíbenou ingrediencí je například vanilka, pižmo, ale také růže nebo pivoňky.

    Náš tip: Alien, Mugler, 2460 Kč (60 ml)

  • Kozoroh (22. prosinec – 20. leden)

    Přestože na první dobrou působí tyto ženy nepřístupně, jsou naopak velmi citlivé a často křehké. Nechtějí se přizpůsobovat, mají rády věci pod kontrolou, jsou klidné, praktické a ambiciózní. Jejích vůně bývají často luxusní, elegantní a často sázejí na klasiku. Nebrání se dřevitým ani květinovým tónům.

    Náš tip: J'adore, Dior, 3162 Kč (100 ml)

  • Vodnář (21. ledna – 20. únor)

    Ženy Vodnářky jsou originální a nápadité a rozhodně nechtějí být jedny z mnoha. Rády proto vyčnívají z davu, chtějí se za každou cenu odlišit. Vůně vybírají originální a nadčasové, které jsou plné energie. Nejvíce jim voní květinovo-dřevité nebo ovocné tóny.

    Náš tip: Light Blue Sunset in Salina, Dolce&Gabbana, 1150 Kč (50 ml)

  • Ryby (21. únor – 20. březen)

    Ryby jsou romantické, citlivé a empatické duše, které mají bohatou fantazii. Jsou křehké, ale když musí, vydrží hodně. Jejich parfém by měl být lehký, svěží a čistý. Výrazné a těžké vůně nejsou nic pro ně. Pocit pohody jim navodí například mandarinka, pomeranč, cedr nebo jasmín. 

    Náš tip: Eternity Eau Fresh, Calvin Klein, 1323 Kč (100 ml)

    Sháníte parfém za skvělou cenu? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma!

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.