Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Modré oční stíny hlásí comeback a jsou hitem letošního roku! Troufnete si na ně?

4. března 2023 | 06:00

Trend, který možná není pro každého, ale pokud mu dáte šanci, dodá vašemu líčení úplně jiný rozměr. Modré oční stíny dokážou navíc rozzářit každý outfit a budete díky nim naprosto nepřehlédnutelná. Dáte tomuto retro looku šanci? Pokud ano, máme pro vás několik tipů, jak toto líčení nosit.

Krepovačka, výrazné růžové rty a nepřehlédnutelné modré oční stíny. Zajisté se vrátíte v čase a vzpomenete si na 80. léta, kdy byl takový make-up naprostým hitem. Jestliže vám za poslední roky přišly modré oční stíny out a ani ve snu by vás nenapadlo je v líčení použít, možná vás překvapí, že letos patří mezi největší trendy a vypadají neskutečně dobře!

Video: Těchto 5 barev ovládne módu v roce 2023:

Video se připravuje ...
Těchto 5 barev ovládne módu v roce 2023 • VIDEO: Videohub

Jak nosit modré stíny?

Pokud se pro toto líčení nakonec rozhodnete, měla byste dodržet několik praktických tipů. Odstín hraje velkou roli, nesahejte proto po prvních modrých stínech, které v obchodě najdete. Modrá nabízí opravdu širokou škálu odstínů, vybírat můžete od jemných blankytných až po temnou modř. Vybírejte si odstín, který nejlépe sedí k vaší barvě očí a tónu pleti. Obecně platí, že tmavším typům obvykle sedí temnější odstíny, těm světlejším zase jemnější. 

Kombinujte modrou s jinými barvami, líčení tak bude zajímavější. Modrá krásně vynikne například s hnědými či zlatými odstíny, skvěle bude vypadat také v kombinaci s bílou, černou nebo stříbrnou. Skvěle budou vypadat také různé odstíny modré, které se dají mezi sebou krásně propojovat. Pokud váháte mezi matnými a třpytivými odstíny, nosit se budou obě varianty. S dalším líčením už to příliš nepřehánějte. Na rty volte jemné růžové či nude odstíny nebo je zvýrazněte pomocí lesku na rty.

Při líčení nezapomeňte na oční víčka aplikovat primer. Oční stíny tak budou lépe držet, nebudou se sypat a barva se nerozmaže. Pokud jsou modré oční stíny na vás příliš, parádu uděláte také s klasickou modrou oční linkou. Nanést ji můžete na horní nebo spodní víčko, nakreslit ji můžete v celé délce nebo lze pouze zvýraznit vnější koutky očí. 

Rozhodli jste se vyzkoušet modré oční stíny? Za skvělou cenu je koupíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

 

Autor: Aneta Valešová