Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Domácí pleťové masky za pár korun: Jakou zvolit podle věku od 25 po 65+?

  • Osvěžení ze spíže
    22. ledna 2023 | 06:00

    Cítíte, že vaše pleť v zimním období volá po lepší péči, protože je bez jasu a energie? Dodejte jí rychle vzpruhu pomocí přírodních zdrojů.

    V chladných měsících mnohé z nás péči o pokožku zanedbávají. Přechody z tepla do zimy nebo suchá kůže s ní dělají své. Vedle hydratace a výživného krému byste jí měla dopřát pleťovou masku. Umí zázraky, a když ji použijete jednou až dvakrát týdně, pleť vám poděkuje. Jaké masky můžete jednoduše vytvořit doma?

  • Nad 25 let

    Vaším hlavním pleťovým parťákem bude avokádo, které pleť dokonale vyhladí.

    Potřebujete:

    -1 avokádo
    -1 lžíci mletých ovesných vloček

    Jak na to:

    Půlku avokáda rozmixujte s vločkami a naneste na 20 minut na tváře. Poté jemně smyjte teplou vodou a osušte pleť ručníkem.

  • Nad 35 let

    Vsaďte na "céčko". Vitaminů dodávejte pleti co nejvíc, aby dobře odolala přirozenému stárnutí. Zkuste domácí maskování pomocí pomeranče, který dobře ladí s tvarohem. Pleť vyčistí, vyživí a zjemní.

    Potřebujete:

    -1 pomeranč
    - 2 lžíce tvarohu
    - vyšlehaný bílek

    Jak na to:

    Vymačkejte šťávu z pomeranče, přidejte do ní tvaroh a vyšlehaný bílek. Ovocnou masku nechte působit asi 20 minut a pak ji z tváře odstraňte teplou vodou. Vaše pleť bude vypadat zdravě a svěže!

    Tip redakce aneb Varianta pro lenochy:

    Na pleť natřete tenkou vrstvu jogurtu a na ni vyskládejte kousky či plátky ovoce! Velké množství vitaminu C obsahuje také granátové jablko.

  • Nad 45 let

    Vzdorujte vráskám pomocí hydratace. K životabudičům pro vaši pleť patří okurka, pleťovou masku z ní můžete připravit na mnoho způsobů – obložit se plátky okurky, naskládat na pokožku slupky nebo okurku rozmixovat a použít s tvarohem.

    Potřebujete:

    - 1/2 salátové okurky
    - 1–2 lžíce tvarohu

    Jak na to:

    Pro výrobu masky nakrájejte okurku na menší kousky a rozmixujte v mixéru dohladka. Do směsi přidejte tvaroh a promíchejte. Masku aplikujte na čistou pleť, po 20 minutách ji opláchněte vlažnou vodou. Okurková maska skvěle pleť vyživí a hydratuje, zmenšuje póry a eliminuje tvorbu akné.

  • Nad 55 let

    Jestliže vás zlobí pigmentové skvrny, pojďte do nich s citronem a zázvorem.

    Potřebujete:

    - 1 citron
    - 2 cm zázvoru
    - 1 lžičku mandlového oleje
    - 1/2 banánu

    Jak na to:

    Šťávu z poloviny citronu a nastrouhaného a vymačkaného zázvoru smíchejte s mandlovým olejem do emulze, přidejte půlku rozmačkaného banánu a naneste na pleť. Pokud by reagovala, masku ihned smyjte, jinak ji nechte působit asi 15 minut. Voila, svěží pleť je tu!

  • Nad 65 let

    Pokud je vaše pleť v zimě přesušená a šupinatá, pomůže maska z dýně, která pleť hloubkově vyživí. Dýně obsahuje mastné kyseliny, které pleť vzpruží a pomáhají předcházet jejímu vysušování.

    Potřebujete:

    - 2 lžičky dýňové dužniny
    - 1 žloutek
    - 1 lžičku medu
    - 1 lžičku olivového oleje
    - 1/2 citronu
    -  2 lžičky ovesných vloček

    Jak na to:

    Dýňovou dužninu rozmixujte, přidejte vaječný žloutek, med, olivový olej, pár kapek citronu a promíchejte. Podle hustoty přidejte jednu až dvě lžičky ovesných vloček a znovu promíchejte. Naneste na půl hodiny na pleť, poté opláchněte.

    Pleťové masky pro všechny typy pleti vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Podívejte se na další kosmetické zázraky s medem:

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Facebook

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE.

Autor: Lucie Ulmanová
Klíčová slova:  krása, pleť, maska, masky, péče o pleť
Diskuse ke článku
.