Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hitem sociálních sítí je odstranění tuků z tváří: Které celebrity propadly tomuto šílenému trendu?

11. února 2023 | 06:00

Ať už chceme nebo ne, sociální sítě nás dennodenně ovlivňují. Nejen v tom, co oblékáme, ale také v tom, jak vypadáme. Tentokrát se do popředí dostal trend bukální lipektomie. To vám je z tváří odebrán tuk. Tento zákrok dokáže kompletně změnit výraz, a proto si ho oblíbila i řada celebrit. 

Odborně se tuk z tváří nazývá bukální tuk. Oproti tuku podkožnímu má jiné složení, a proto není tak snadné se ho zbavit. Bukální lipektomie si však s buclatými tvářemi umí poradit a dokáže zvýraznit lícní kosti. Pomůže vám například v případě, že máte kulatější obličej v genech. 

Video: Omlazení a plastika intimních partií teď frčí, můžete si nechat udělat i novou panenskou blánu!

Video se připravuje ...
Omlazení a plastika intimních partií teď frčí, můžete si nechat udělat i novou panenskou blánu! • VIDEO: Martin Mol

Nejčastěji se zákrok provádí pod lokální anestezií pomocí řezu vnitřní sliznice v dutině ústní. Tak je odstraněn přebytečný tuk a malé ranky jsou sešity tenkými stehy. Nejedná se o složitý zákrok, většinou trvá okolo 45 minut. Důležitá je však následná péče, kdy je potřeba věnovat zvýšenou pozornost hygieně dutiny ústní.

Bukální lipektomie se často provádí v kombinaci s dalšími zákroky na obličeji, nejčastěji pak s faceliftem. Výsledek však není vidět hned. Změny v obličeji uvidíte až o několik měsíců později. Po zákroku může být obličej nateklý, mohou se objevit také malé modřinky. Vše ale zmizí a nezůstanou ani žádné drobné jizvy. Cena zákroku se většinou pohybuje okolo 40 tisíc korun.

Odstranění tuku z tváří se stalo oblíbené mezi celebritami. Tomuto trendu propadly hvězdy jako Bella Hadid, Sophie Turner, Zoë Kravitz nebo Anya Taylor-Joy. Nastolily tak trend ostré brady a výrazných lícních kostí, který se stal standardem současné krásy. Podívejte se na srovnání ve fotogalerii. Jak se vám slavné krásky líbí víc?

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová