Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Oči bez vrásek a otoků? Dodržujte tyto čtyři rady a omládnete

13. ledna 2023 | 06:00

Každá z nás si přeje mít rozzářený pohled bez stopy vrásek, otoků a kruhů pod očima. Pravdou ale je, že očnímu okolí většinou nevěnujeme tolik pozornosti, kolik potřebuje. Pokud jste si všimla, že vás trápí jeden ze zmiňovaných problémů, začněte s péčí ihned. Poradíme vám, jak se o své oční okolí správně starat.

Hydratace a výživa – to jsou dva hlavní úkoly, na které se musíme zaměřit při péči o oční okolí. Pleť v blízkosti očí je asi desetkrát tenčí než jinde na těle, proto vyžaduje speciální péči. Zde je návod ve čtyřech krocích, jak správně postupovat, abyste se vyhnula vráskám a kruhům pod očima.

11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

SOS pro okamžitou svěžest

Současným hitem v péči o oční okolí jsou liftingové hydrogelové polštářky pod oči. Použít je můžete vždy, když potřebujete tuto oblast viditelně a během krátké doby intenzivně vypnout a vyhladit. "Obsahují totiž ideálně se doplňující účinné látky, jako jsou aloe vera, extrakt z ječmene, polysacharidy z červených řas, D-panthenol a kyselina hyaluronová. A najdete v nich také zlaté třpytky, které pleť vizuálně rozjasňují, a vytvářejí tak nádech kouzla a luxusu. Osvěžující efekt polštářků ještě zesílíte, když je necháte nachladit v lednici,“ radí Martina Košťálová z české kosmetické firmy Essenté.

Základem je šetrné odličování

Alfou a omegou krásného očního okolí ovšem je, a nejspíš to mnohé z vás ani nepřekvapí, správné a šetrné odličování. Oční okolí odličujte a čistěte velmi opatrně, a to i v případě, kdy nepoužíváte oční make-up. Vyhněte se přitom přípravkům, které obsahují olejovou složku, protože by oči zbytečně dráždily. "Při odličování pak postupujte takto: namočte si ve vodě dva kosmetické tamponky a dostatečně je vyždímejte. Naneste na ně kvalitní odličovač a položte je na zavřené oči. Jemně poťukávejte po řasách a stahujte tamponky směrem dolů. Pak je otočte a pod očima ještě dočistěte směrem dovnitř k nosu,“ vysvětluje Martina Košťálová z české kosmetické firmy Essenté.

Intenzivní hydratace

Oční okolí si žádá maximum vláhy a vy mu ji zajistíte kvalitním boosterem. Ten dokáže stimulovat buněčnou aktivitu, viditelně zlepšovat pevnost a pružnost pleti, intenzivně hydratovat pokožku a podporovat regenerační procesy v kůži. Zároveň zklidní a zjemní pokožku. "Efekt boosterů je zřetelně vidět už několik minut po nanesení, kdy se pleť perfektně vypne a vrásky jsou méně znatelné. Stačí vklepat malé množství přípravku jemně, nejlépe prsteníčkem, do pokožky okolo očí. Pokud použijete booster, nanášíte oční krém až na něj,“ doporučuje Martina Košťálová. 

Oční krém je nezbytný

Nenechte se mýlit, na jemné oční okolí patří vždy speciální oční krém! Účinnou pomoc představují hydratační oční krémy s peptidy, které dodají pokožce pevnost a pružnost, a navíc dokážou redukovat vznik mimických vrásek a zjemní případné otoky. Obsažené peptidy redukují tvorbu vrásek, zmírňují otoky, oční váčky a zesvětlují tmavé kruhy pod očima. Odstraňují stopy únavy a vyčerpání. Krém výrazně zlepšuje pevnost a pružnost pokožky, bojuje proti předčasnému stárnutí pleti. "Oční krém nanášíme krouživými pohyby a jemně vklepáváme směrem z vnějšího koutku pod okem do vnitřního koutku k nosu a pak pokračujeme dále od vnitřního koutku nahoru pod obočí směrem k vnějšímu koutku oka. Pohyby několikrát opakujeme,“ dodává Martina Košťálová.

Sháníte přípravky na vrásky za nejlepší ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová