Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Více škody než užitku: Které kosmetické produkty ve skutečnosti vůbec nepomáhají?

  • ...
    19. srpna 2022 | 06:00

    V honbě za krásou si často kupujeme hromadu kosmetických produků, které často ani nevyužijeme. Nebo hůř – vůbec nám nepomáhají. Které výrobky máte doma a ve skutečnosti vůbec nefungují? Víme, čím je nahradit.

    Denně na nás vyskakují stovky reklam, které slibují, že zrovna tento produkt zachrání naše vlasy a jiný dá do pořádku naše nehty. Svádí nás to pak ke koupi produktů, které vůbec nepotřebujeme, a které nám navíc ani nemusí s našimi problémy pomoct. Které kosmetické "pomocníky" nejspíš vyměníte?

  • Suchý šampon

    Jakmile vaše vlasy nemají zrovna svůj den nebo potřebují umýt, ale nestíháte, suchý šampon je taková sázka na jistotu. Aby ne, většina z nich dá vaše vlasy během pár sekund zase do pohody a zachrání vás v situacích, kdy to celkem hoří. Dejte si však velký pozor na to, jak často ho používáte. Suchý šampon se může sice jevit jako šikovný pomocník, zároveň ale může i uškodit. Ucpává vlasovou pokožku, ta pak nemůže dýchat, a zabraňuje tak růstu nových vlasů. Zároveň se kvůli němu mohou vlasy více lámat, protože látky v něm obsažené vlasy zatěžují, a to vede k jejich lámavosti. Používejte ho proto s mírou.

    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika?

    Video se připravuje ...
    Záchranné beauty triky: Jak si poradit v situacích, kdy není po ruce kosmetika? • VIDEO: Facebook

  • Balzám na rty

    Už se vám někdy stalo, že jste si rty neustále mazala, ale naprosto bez výsledku? Může se to zdát neuvěřitelné, ale některé balzámy na rty nefungují tak, jak by měly. Většina z nich totiž obsahuje alkohol, který rty akorát ještě více vysušuje. Příliš nepomůžou ani balzámy s přídavkem minerálních olejů. Ty na rtech vytváří pouze malou ochranu, ale neléčí příčinu suchosti a pálení. Mohou tak pomoct, ale pouze na pár vteřin. Hlídejte si proto složení a vybírejte balzámy na rty, které obsahují například včelí vosk, bambucké nebo třeba avokádové máslo nebo jojobový olej. Na popraskané rty skvěle zabírají také vazelína nebo kokosový olej.

  • Krémy na celulitidu

    Většina z nás chce stále věřit tomu, že existuje kouzelná hůlka, která nás v okamžiku udělá dokonalými. A to přesně slibují krémy na celulitidu, které tvrdí, že během pár dnů budou vaše nohy hladké a bez chybičky. Ve skutečnosti existují pouze tři věci, které vás pomerančové kůže mohou zbavit: pohyb, zdravá strava a pitný režim. Samozřejmě můžete zkusit také různé druhy masáží, používat peeling nebo zábaly. V tomto případě dochází k stimulaci krevního oběhu a je možné, že vám to proti celulitidě opravdu pomůže. Gely a krémy jsou schopné změkčit pokožku, ale jedná se pouze o dočasný kosmetický efekt.

  • Olej na nehtovou kůžičku

    Speciální oleje na nehtovou kůžičku se často tváří, že jsou tou největší pomocí, která si poradí s bolavými záděrami. Jakmile se však vstřebají, jejich účinek mizí a nepřináší žádnou úlevu. Pokud chcete svým nehtům a kůžičce opravdu pomoct, vyzkoušejte vazelínu nebo přírodní oleje. Skvěle funguje například zábal z olivového oleje a medu. Stačí tyto ingredience smíchat, nechat je chvilku zahřát a následně nanést na nehty a ruce. Ty zabalte alespoň na dvacet minut do rukaviček.

  • Produkty na roztřepené konečky

    Produktů, které vám mají zajistit dokonale zdravé vlasy bez třepících se konečků, je nespočet. Některé mohou na chvilku pomoct, tohoto problému vás však zbaví jediné řešení – nechat si konečky zastřihnout. Suché konce nevypadají hezky, navíc vám kvůli nim ani vlasy neporostou do požadované délky. Zapomeňte na chvilku na to, že chcete mít dlouhé vlasy, a pokud vám váš kadeřník radí konečky zastřihnout, rozhodně ho poslechněte. Jedině tak budete mít krásné, zdravé a za nějakou dobu taky dlouhé vlasy.

    Kosmetiku, která vám sedne, vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.