Pondělí 16. září 2024
Svátek slaví Ludmila, zítra Naděžda
Zataženo, déšť 16°C

Test pleťových tonerů a tonik: K čemu jsou vlastně dobré a do kterých se vyplatí investovat?

  • Test pleťových vod a tonik: Které neštípou a k čemu jsou dobré?
    15. srpna 2024 | 06:00

    Pleťová tonika a tonery patří mezi důležitou součást každé skincare. Bohužel spousta žen neví, jak je správně používat nebo je ve své kosmetické výbavě vůbec nemá. Pokud mezi ně patříte i vy, neváhejte a tyto kosmetické pomocníky si rychle pořidťe. S výběrem vám pomůže naše kosmetické testování.

    Tonikum slouží k dočištění a osvěžení pleti. Dokáže pleť zbavit nečistot, které na ní zůstaly po odlíčení a se kterými si neporadila odličovací kosmetika. Tonery zase navrací vaši pokožku do jejího přirozeného stavu a pomáhají jí absorbovat další produkty v péči o pleť. Mnoho tonerů obsahuje hydratační složky, které dodávají pleti vlhkost, ale i potřebnou výživu. 

    Vybírejte je vždy podle typu pleti. Pokud vás trápí pupínky a mastnější pleť, sáhněte po takovém toniku, které slibuje korigovat tvorbu mazu a stahovat póry. Ale pozor: ani takové tonikum by raději nemělo obsahovat alkohol, který vysušuje a může pokožku dráždit! Citlivá pleť potřebuje tu nejjemnější péči, takže jste-li její majitelkou, sáhněte po přípravcích bez parfemace. Zralá pleť zase uvítá například růžové vody, které mají zpevňující a hydratační účinky. Kterou si tedy koupit?

  • Čisticí a zklidňující tonikum pro obnovu kožní bariéry Heartleaf 77% Soothing Toner, Anua, 590 Kč (250 ml), koupíte na www.notino.cz

    Na tenhle toner jsem slyšela tolik chvály, že jsem jej musela zkrátka vyzkoušet taky. Je velmi jemné, bez parfemace, nelepí a pleť nedráždí. Naopak je díky toneru krásně hydratovaná, šťavnatá a klidnější. Používám ho po odlíčení a vyčištění pleti, a to ráno i večer. Balení je opravdu velké, takže vám produkt vydrží. Celkově jsem si korejskou kosmetiku zamilovala, takže pokud jste na tom stejně, toner Anua by vám ve výbavě neměl chybět. 

    Známka jako ve škole: 1*

    VIDEO: 5 kroků k dokonalému odlíčení makeu-pu

    Video se připravuje ...
    5 kroků k dokonalému odlíčení makeupu • VIDEO: Martin Molliy

  • Exfoliační čisticí tonikum Glycolic Acid 7% Exfoliating Toner, The Ordinary, 344 Kč (240 ml), koupíte na www.notino.cz

    Značka The Ordinary mě už mnohokrát příjemně překvapila. Produkty nestojí moc a většinou fungují opravdu skvěle. Exfoliační toner používám teprve chvilku, ale všimla jsem si, že díky němu mi mizí z tváře drobné jizvičky po akné. Zpočátku mě na obličej trochu štípal, ale po pár použitích tento pocit zmizel. Pleť mi připadá rozjasněnější a je krásně hebká na dotek. Dokonce jsem se dočetla, že tento toner můžete použít například i na nohy po holení nebo do podpaží - zbaví vás zápachu. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Zjemňující a hydratační tonikum pro intenzivní obnovení a vypnutí pleti Rice, I´m From, 695 Kč (150 ml), koupíte na www.notino.cz

    Má pleť bývá často suchá, obzvlášť v létě. Se suchými místy si ale hravě poradil toner I´m From Rice, který vám na první dobrou bude připomínat mléko. Toner je velmi jemný, bez parfemace, je lehký, na pleti ho vůbec necítíte a navíc dokáže opravdové zázraky. Suchou pleť krásně vyživí, vypne a je po něm dokonale zářivá a vyživená. Jeden z mých opravdu oblíbených tonerů!

    Známka jako ve škole: 1

  • Pleťové tonikum Hydro-Nutritive, For Life and Madaga, 319 Kč (200 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga.com

    Mám hodně suchou pleť, a proto se snažím vybírat takové produkty, které jí dodají hydrataci. Tonikum Hydro-Nutritive s třezalkou tečkovanou a meduňkou lékařskou vám zajistí nejen hydrataci, zklidnění, ale i vitaminy, které pokožka potřebuje. Třezalka tečkovaná má totiž hojící účinky, proto pokud máte zrovna akné nebo jste na něj trpěla a máte nějaké jizvičky, třezalka se je bude snažit zahojit. Meduňka vaši pleť zase dokonale harmonizuje, oživí a její vůně na vás bude působit i jako terapie. Díky ní budete mít v koupelně pocit, že jste ve spa salonu.

    Známka jako ve škole: 1

  • Zklidňující pleťové tonikum, Essenté, 590 Kč (200 ml), koupíte na www.essente.cz

    Značka Essenté patří mezi mé oblíbené a ráda se k ní vracím. Tonikum pro mě bylo novinkou, protože jsem ho dříve do své péče o pleť nezahrnovala. Zklidňující pleťové tonikum jsem použila jako poslední krok čištění a pleť byla opravdu dokonale vyčištěná a zklidněná. Občas se mi na ní objevují červené flíčky, ale po tomto toniku se to vůbec nestalo. Neobjevilo se ani žádné stahování nebo pálení. Za mě skvělý produkt!

    Známka jako ve škole: 1

  • Zjemňující a hydratační tonikum AHA∙BHA∙PHA 30 Days Miracle, Some By Mi, 485 Kč (150 ml), koupíte na www.notino.cz

    Pokud máte mastnou pleť, je tento toner přesně pro vás. Je lehce exfoliační, odstraňuje všechen přebytečný maz a pleť hezky zklidňuje. Používám ho večer a moc se mi líbí, jak je po něm pleť hezky sjednocená. Jak už název napovídá, chce ho používat opravdu alespoň měsíc, abyste viděli výsledky. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Ženšenová esence, Beauty of Joseon, 439 Kč (150 ml), koupíte v síti drogérií Rossmann

    Tento toner má velmi jemnou, ale zvláštní vůni, která nemusí sednout úplně každému. Taky jsem si musela zvyknout. Jinak je ale velmi příjemný, pleť osvěží a krásně hydratuje. Mám citlivější pleť a ta jej snesla úplně v pohodě. Používám ráno i večer. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Vyhlazující pleťové tonikum PureHeals, 753 Kč (125 ml), koupíte na www.hebe.com

    Pokud hledáte super hydratační tonikum, které krásně voní, právě jste ho našli. Korejská značka PureHeals pro mě byla novinkou, a to velmi příjemnou! Toner je totiž opravdu skvělý. Pleť je po něm rozjasněná, vyživená a taková k nakousnutí. Aplikuji ho ráno a večer a po něm dáte používám sérum a pleťový krém stejné řady a jsem opravdu moc spokojená.

    Známka jako ve škole: 1

  • Pleťová voda a tonikum Clear and Happy, Manufaktura, 185 Kč (215 ml)

    Bylinkovo-okurkové hydratační tonikum a pleťová voda v jednom jsou primárně pro mastnou pleť se sklony k akné. Na pupínky trpím celý život. S věkem se to samozřejmě zlepšuje, ale úplně čistou porcelánovou pleť zkrátka nemám. I když je tento přípravek určený pro mladé dívky, protože redukuje maz, čas od času ho použiju. Hodí se mi ve dnech před menstruací, kdy se mi pleť vždycky zhorší, a úžasně osvěžující je také ve vedru. Krásně pleť osvěží, zklidní, a navíc i dočistí. Co mě ale uchvátilo nejvíc, je jeho vůně – v tomto duchu by se mi líbil i parfém!

    Známka jako ve škole: 1

    Přípravky na číštění pleti za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...