Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

1 kulma, 3 jednoduché účesy: Vlnité vlasy jsou absolutním vlasovým hitem!

3. července 2023 | 06:00

Teze, že vlasy jsou korunou krásy, je sice do očí bijící omílané klišé, na druhou stranu ale nemůžeme nesouhlasit. Jen si vzpomeňte na svůj „bad hair day“, kdy se necítíte po celý den – no ne? Není nad to, když se vám podaří ráno vytvořit kýžený objem nebo netradiční účes, ve kterém se cítíte navýsost skvěle až do večera. A s tím vám dnes pomůžeme. S objemem i netradičním vlasovým stylingem, na kterém za chvíli budete přímo závislá. Ale bacha, má to jeden háček, jak už to u závislostí bývá…

Ano, přesně tak, i já jsem podlehla tomuto trendu – vlnitým vlasům, které se vyjímají na influencerkách, modelkách, ale i úspěšných ženách v byznysu. Vlasovému stylingu, který se rychle rozmohl, totiž není vůbec těžké se bleskurychle poddat. Proč se na něm tak rychle vytvoří závislost?

Ověřeno: Kulma i na jemné vlasy

Seznamte se. Trojkulma, chcete-li vlnkovač na vlasy, Rowenta Waves Addict totiž povýší váš vlasový styling na doslova luxusní vzhled a konečně se dostaví objem, o který po zbytek dne nepřijdete. Vyzkoušeno, prověřeno na mých extra jemných vlasech, ze kterých je nejedna kadeřnice perplex! K tomu dopomáhá všestrannost kulmy, se kterou lze za pomoci čtyř typů nastavitelných vln vytvořit účesy podle nálady a především podle příležitosti. Pokud chcete mít volné dlouhé lokny, zvolte typ 4, naopak pro drobné zvolte typ 1, jako to bylo v mém případě.

A jak s kulmou hravě vytvořit tři účesy pro odlišné příležitosti? Na to se podívejte v našem videu:

Video se připravuje ...
Potřebujete účes na svatbu nebo do práce? Zkuste tyto tipy podle naší redakce • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Než se pustíte do stylingu

Předtím, než se pustíte do vlasového stylingu, je na místě připomenout, že kulma není vhodná pro každodenní použití. Stejně tak, jak to bývá i u dalších jiných tepelných pomocníků na vlasovou úpravu, je nutno počítat s tím, že se jejím častým používáním vlasová kvalita ničí. Ačkoliv je dost možné, že si na ni vytvoříte závislost stejně tak jako já, používejte ji maximálně jednou až dvakrát do týdne a před aplikací nezapomeňte na vlasy nanést vlasový sprej poskytující termální ochranu. Na vybrané produkty se můžete mimo jiné podívat i v naší fotogalerii.

Začínáme: Jak si vytvořit vlny?

Jak tedy začít? Po nastavení stupňů si zvolte typ vln – od drobných po velké. Poté začínejte vlnit vlasy od kořínků směrem dolů, vlasy nenatáčejte dlouho, abyste je příliš neničila (za mě osobně platí pravidlo pěti sekund). Vyhněte se i blízkému kontaktu s pokožkou hlavy, mohla byste se ošklivě popálit. Pokud chcete mít opravdu poctivé a rovnoměrné vlny, zvolte jemnější pramínky, které se snadno navlní. Hotové pramínky si postupně sepínejte do skřipce, abyste si usnadnila styling ostatních vlasů. A voilà, vlny jsou na světě!

3 jednoduché účesy

U takto vlnitých rozpuštěných vlasů si ještě můžete pohrát s pěšinkou a ledabyle si styling doladit. Ideální volbou bude tento účes na drink s kamarádkou či na bujarou párty! Z tohoto stylingu lze pak jednoduše vytvořit éterický vzhled, a to pouze za pomoci skřipce nebo sponek. Pokud sepnete přední tenčí prameny dozadu, vytvoříte rychlý účes třeba na svatbu. Půjde ruku v ruce s dlouhými splývavými šaty na jemných ramínkách. A na závěr tu máme i variantu do kanceláře. Přední pramínky oddělte od zbytku vlasů, který pak stočíte do drdolu. Abyste docílila jeho většího objemu, vlasy z drdolu trochu povytáhněte.

Kulmu na vlasy pro perfektní styling pořídíte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na celý postup se podívejte v úvodu článku!

Autor: Žaneta Podlahová