Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak vyzrát na spáleniny od sluníčka? Pomůže vám jedna z těchto babských rad

  • ...
    17. července 2022 | 06:00

    Opálená pokožka vypadá sice sexy, občas se ale může stát, že to se sluníčkem trochu přepískneme a místo snědého těla máme na sobě akorát červené fleky, které ukrutně pálí. Správně bychom vám ani neměly připomínat, že bez opalovacího krému bychom na sluníčko neměli vůbec chodit. Pokud se však opravdu spálíte, některá z těchto babských rad se vám může hodit.

    Kvalitní opalovací krém je naprostý must have každého léta. Jedině tak ochráníte svou pokožku před nepříjemnými spáleninami. Pokud se vám přece jenom "povede" se na sluníčku spálit, tyto babské rady dostanou vaši pokožku zase zpátky do pohody.

  • Gel z aloe vera

    Gel z listů aloe vera má vysoce hydratační účinky, obsahuje vitaminy A, C a E. Tato kombinace vitaminů umí zklidnit, vyživit a zároveň regenerovat pokožku. Uříznutým listem si můžete opatrně potírat spálenou kůži nebo můžete gel vymačkat, promixovat, a vyrobit si tak lehký krém, který následně aplikujete na pokožku. Aloe vera má chladivé účinky, pleť hydratuje, a tím tak zabraňuje vysušování a následnému loupání.

    Jak správně pečovat o pleť po opalování a samoopalování? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jak správně pečovat o pleť po opalování a samoopalování • VIDEO: Videohub

  • Bylinné obklady

    V případě spálené kůže skvěle poslouží také bylinky. Velice účinná je například máta, která se řadí mezi mírná anestetika a pokožku zchladí. Protizánětlivě i na uklidnění kůže skvěle fungují také obklady z heřmánku. Také zelený čaj obsahuje látky, které pomáhají proti bolesti. Z výše uvedených bylin si připravte výluh, nechte ho vychladit a následně si na spálená místa přikládejte obklady namočené v bylinném roztoku.

  • Mléčné výrobky

    Blahodárné účinky na pleť mají také mléčné výrobky. Během chvilky dokážou zklidnit podrážděnou kůži. Vychlazený jogurt naneste na spálenou pokožku a nechte působit, jakmile jogurt zteplá, opláchněte pokožku vlažnou vodou. Stejně tak si z něj můžete udělat například pleťovou masku. Skvěle fungují také kefír nebo tvaroh. Mléčné výrobky nanášejte na spálenou pokožku alespoň dva dny.

  • Kůži zchladí i zelenina nebo ovoce

    Jaké další pomocníky při spáleninách od sluníčka najdete v kuchyni? Výborná je například okurka, která má chladivé účinky a umí zklidnit záněty. Nakrájejte ji na kousky a přiložte je na postižená místa. Stejně tak fungují například syrový brambor nebo jablko. 

  • Zázračná levandule

    Zázraky umí také levandule, která působí antisepticky a dokáže předejít tvorbě jizev. Olej z levandule nakapejte na popálená místa, během chvilky ustane bolest a nevytvoří se puchýře ani zánět. 

    Velký výběr přípravků po opalování najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.