Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

SOS zlomený nehet? Zachrání vám ho čaj a lepidlo!

Zlomený nehet nepotěší žádnou ženu. Víte ale jak ho opravit?
12. června 2024 | 05:02

V půlce lůžka zatržený nehet dokáže pěkně potrápit. Neodstřihnete jej, protože byste si odhalila citlivé lůžko, ale něco s ním prostě udělat musíte, jinak budete následující měsíc zadrhávat o každý kousek oblečení. Zkuste jednoduchý trik s čajem a lepidlem, díky kterému nehet snadno a rychle zachráníte.

K záchraně nalomeného nehtu si připravte:

  • alkohol (nebo pleťovou vodu, která jej obsahuje)
  • pilník a leštičku na nehty
  • lepidlo na nehty (seženete v drogerii)
  • pytlík čaje
  • podkladový a barevný lak na nehty
  • potravinářskou fólii

Jak postupovat:

1. Připravte si čajový pytlík

Nehet nejprve důkladně zbavte mastnoty za pomoci alkoholu, poté upravte pomocí leštičky tak, abyste v místě prasknutí jemně snížily a zmatovaly jeho povrch. Sáček s čajem otevřete a čaj vysypte – ve skutečnosti budete k opravě nehtu potřebovat právě samotný pytlík. Opatrně z něj vystřihněte kousek přesně kopírující tvar celého vašeho zlomeného nehtu.

2. Nehet pokryjte lepidlem

Nyní přichází na řadu lepidlo. Pokryjte jím povrch nehtu a opatrně nalepte připravený kousek čajového sáčku. Pokud nechce pořádně přilnout, zakryjte ho kouskem potravinářské fólie a přitlačte jenom tak lehce, abyste si nehet nezlomila. Po zaschnutí aplikujte ještě jednu vrstvu lepidla a nechte opět pořádně zaschnout.

3. Naneste lak

Dalším krokem je vyhlazení nerovností, které vám na nehtu lepidlo vytvoří. Opatrně proto povrch vyleštěte hrubou částí leštičky na nehty, dokud nebudete s tvarem zcela spokojená. Teď už stačí jenom nanést podkladový lak a lak vaší oblíbené barvy a nehet je jako nový.

Pokud budete používat odlakovače bez obsahu acetonu, vydrží vám navíc takto opravený nehet zhruba 5 dalších lakování – v podstatě tedy tak dlouho, dokud prasklina sama neodroste.

Náš tip: První pomoc v práci

Nehet vám většinou nepraskne v klidu domova, ale přesně tam, kde se vám to ani trošku nehodí. Kupte si proto v drogerii speciální lak se třpytkami nebo flitry, který poslouží jako první pomoc, než přijdete domů a o nehet se postaráte.

Laky se třpytkami, flitry nebo 3D efekty dokonale zakryjí nerovnost vašeho nehtu a nová vrstva laku chvíli udrží zlomený nehet dohromady. I když se tedy opravě nebo zastřižení nevyhnete, jako nouzové řešení je třpytivý lak prostě skvělý pomocník!

Velký výběr přípravků na nehty za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: brig