Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

SOS zlomený nehet? Zachrání vám ho čaj a lepidlo!

Zlomený nehet nepotěší žádnou ženu. Víte ale jak ho opravit?
17. října 2022 | 07:00

V půlce lůžka zatržený nehet dokáže pěkně potrápit.Neodstřihnete jej, protože byste si odhalila citlivé lůžko, ale něco s ním prostě udělat musíte, jinak budete následující měsíc zadrhávat o každý kousek oblečení? Zkuste jednoduchý trik s čajem a lepidlem!

K záchraně nalomeného nehtu si připravte:

  • alkohol (nebo pleťovou vodu která jej obsahuje)
  • pilník a leštičku na nehty
  • lepidlo na nehty (seženete v drogerii)
  • pytlík čaje
  • podkladový a barevný lak na nehty
  • potravinářskou fólii

Jak postupovat:

1. Připravte si čajový pytlík

Nehet nejprve důkladně zbavte mastnoty za pomoci alkoholu poté upravte pomocí leštičky tak, abyste v místě prasknutí jemně snížily a zmatovaly jeho povrch. Sáček s čajem otevřete a čaj vysypte - ve skutečnosti budete k opravě nehtu potřebovat právě samotný pytlík. Opatrně z něj vystřihněte kousek přesně kopírující tvar celého vašeho zlomeného nehtu.

2. Nehet pokryjte lepidlem

Nyní přichází na řadu lepidlo. Pokryjte jím povrch nehtu a opatrně nalepte připravený kousek čajového sáčku. Pokud nechce pořádně přilnout, zakryjte ho kouskem potravinářské fólie a přitlačte jenom tak lehce, abyste si nehet nezlomila. Po zaschnutí aplikujte ještě jednu vrstvu lepidla a nechte opět pořádně zaschnout

3. Naneste lak

Dalším krokem je vyhlazení nerovností, které vám na nehtu lepidlo vytvoří. Opatrně proto povrch vyleštěte hrubou částí leštičky na nehty, dokud nebudete s tvarem zcela spokojená. Teď už stačí jenom nanést podkladový lak a lak s vaší oblíbenou barvou a nehet je jako nový.

Pokud budete používat odlakovače bez obsahu acetonu, vydrží vám navíc takto opravený nehet zhruba 5 dalších lakování - v podstatě tedy tak dlouho, dokud prasklina sama neodroste.

Náš tip: První pomoc v práci

Nehet vám většinou nepraskne v klidu domova, ale přesně tam, kde se vám to ani trošku nehodí. Kupte si proto v drogerii speciální lak se třpytkami nebo flitry, který poslouží jako první pomoc než přijdete domů a o nehet se postaráte.

Laky se třpytkami, flitry nebo 3D efekty dokonale zakryjí nerovnost vašeho nehtu a nová vrstva laku chvíli podrží zlomený nehet dohromady. I když se tedy opravě nebo zastřižení nevyhnete, jako nouzové řešení je třpytivý lak prostě skvělý pomocník!

Autor: brig