Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejoblíbenější účes tohoto léta? Nosily ho už naše maminky

15. července 2022 | 06:00

Účes, který si oblíbily už naše maminky. Jednoduchý, praktický, a letos navíc trendy. Řeč je o vlasovém skřipci, díky kterému během pár sekund vytvoříte účes, který vás zachrání v horkých letních dnech, ale také v případě, že vaše vlasy zrovna nemají svůj den. 

 

Jestliže jsme skřipce kdysi používaly pouze jako rychloúčes na doma nebo do sprchy, dnes se tento šikovný vlasový pomocník vrací zase do módy. Díky skřipci totiž vykouzlíte účesy, které jsou nejen praktické, ale navíc také šik. Sluší krátkým i dlouhým vlasům, hodí se na pláž, do práce, ale i na rande. 

TIP NA VIDEO: Víme, jaké letní účesy vám budou slušet. A nejsou vůbec složité!

Video se připravuje ...
Víme, jaké letní účesy vám budou slušet. A nejsou vůbec složité! • VIDEO: Videohub

Skřipec do vlasů 3x jinak

A jak na něj? Je to naprosto jednoduché a zabere vám to pouze pár sekund. Přesvěčte se sami.

1. Ležérní drdol

Pokud máte delší vlasy, zamotejte je do jednoho copu a pomocí skřipce je sepněte na temeni hlavy. Kolem obličeje můžete vytáhnout několik pramenů, účes bude působit ležérněji. 

2. Jak sepnout mikádo?

Další možností, jak skřipec nosit, je, že necháte vlasy rozpuštěné a sepnete pouze vrchní část vlasů. Tento způsob působí vzdušně a romanticky a sedí jak dlouhým vlasům, tak například mikádu. 

3. Ledabylý styl

Skvěle bude vypadat také nedbalá verze, kdy skřipcem vlasy sepnete jen tak ledabyle a některé prameny necháte ze skřipce volně odstávat. 

Vděčný pomocník

Pomocí skřipce vykouzlíte hned několik variant účesů, navíc vlasy nestahuje tak moc jako klasické gumičky. Můžete si ho připnout na jakoukoliv kabelku a v případě potřeby použít. Skřipce seženete v různých velikostech, barvách i vzorech, a sladit je tak můžete se svým outfitem. Nahlédněte do fotogalerie na náš výběr a najděte ten svůj!

Autor: Aneta Valešová