Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Test hydratačních pleťových krémů: Který se hodí i pro citlivou pleť?

19. února 2022 | 06:00

Ať už je léto nebo zima, pokožka dostává zabrat, a potřebuje proto neustálou hydrataci. Pokud vám ve vaší kosmetické výbavě stále chybí kvalitní hydratační krém, s jeho pořízením už dále neotálejte. S výběrem vám pomůže výčet krémů, které jsme otestovaly. Který si poradí i s citlivou pletí?

Udržet si zdravou, šťavnatou a dobře vypadající pleť je občas oříšek. Základem jsou pravidelné a důkladné odličování a péče. Zapomínat byste neměla na hydrataci, která je důležitá v každém věku a u všech typů pleti. Pokud vás tedy trápí suchá, svědící pleť, na které se občas objevují šupinky, pak kůže touží právě po hydrataci. 

Otestovaly jsme pro vás hydratační krémy různých značek a cenových kategorií. Které od nás dostaly jedničku?

Denní hydratační krém redukující podráždění Ziaja Med, 179 Kč (50 ml)

Koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách.

Kosmetika Ziaja je moje srdcová záležitost. Hydratační krém mám již poněkolikáté a jsem s ním nesmírně spokojená. Je lehký, nezanechává mastný film, takže se skvěle hodí také pod make-up, pleť během chvilky krásně zvláční a připraví na celý den. Složením se hodí také pro citlivou pokožku, kterou nepodráždí. Naopak ji hodí zase do pohody. Cena je navíc také opravdu velmi přiznivá. 

Známka jako ve škole: 1

Pleťový krém Dermacol Cannabis, 199 Kč 

(50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Jste příznivci kosmetiky, která obsahuje CBD nebo jiné složky konopí? Tak to jste na správné adrese! Dermacol vytvořil přímo celou řadu, která je na konopí vázána, a musím říct, že mě mile překvapila. Denní krém je lehoučký, příjemně voní, nelepí a hodí se skvěle na letní období. Struktura je naprosto ideální, lehká a krém se do pokožky krásně vstřebá. Při užívání tohoto krému jsem si všimla, že je pleť mladistvější, a to díky podílu kyseliny hyaluronové. Pokud byste ráda vyživenou a přírodně tonizovanou pleť, tento krém si určitě musíte koupit!

Známka jako ve škole: 1

Osvěžující denní krém-gel Hydra Skin Effect, Nivea, 229 Kč (50 ml)

Koupíte v síti drogerií.

Lehký gelový krém, který mě nadchl. A to nejen svou vůní. Během chviličky se vsákne a pleť skvěle osvěží. A překvapilo mě, že pokožka vydrží moc příjemná, vypnutá a hydratovaná skoro celý den. Skvěle se také hodí po make-up. Já nakonec používám i noční verzi a jsem moc spokojená, protože takhle rozzářenou pleť jsem dlouho neměla. A navíc tahle dvojí péče nevyjde vůbec draho. 

Známka jako ve škole: 1

Hydratační krém s bio aloe vera a kokosovou vodou Love Nature, Oriflame, 199 Kč (50 ml)

Koupíte na www.oriflame.cz

Krém skvěle posloužil jako podklad pod make-up, protože je opravdu jemný a nezanechává na pokožce mastný film. Rychle se do pokožky vsákne, a ta je následně hebká na dotek. Malé minus dávám za silnější parfemaci, která mi tak úplně nevyhovovala. Nemusela by sednout ani citlivější pokožce. 

Známka jako ve škole: 1-

Lehký hydratační krém Soft Cream, Annabelle Minerals, 295 Kč (50 ml)

Koupíte na www.annabelleminerals.com

Nejsem moc příznivec krémů, potrpím si spíše na oleje a používám je i jako podklad pod make-up, ale tenhle lehký hydratační krém jsem si absolutně zamilovala. Po nanesení mám po něm šťavnatou pleť, přitom se neuvěřitelně rychle vsákne do pokožky, která je po něm doslova sametová. U krémů mám problém, že se mi po nich lehce ucpávají póry, u tohoto krému jsem ale žádné neduhy nezpozorovala. Malinké minus vnímám v jeho dávkování, kdy musím jeho obsah vyklepávat z lahvičky. Ideálnější by byla vymačkávací tubička nebo pumpička.

Známka jako ve škole: 2

Něžný krém Havlíkova přírodní apotéka, 391 Kč (30 ml)

Koupíte na www.havlikovaapoteka.cz nebo v kamenných prodejnách.

Má citlivá pleť volala poslední dobou po záchraně, jelikož je dost suchá a mdlá. Krém se dá použít i jako noční, já ho ale používala každé ráno, aby mou pleť hydratoval, vyživil a zároveň mi dodal jas. Rakytník, mateří kašička a levandule spolu tvoří krásné a příjemné trio, které nejenže krásně voní, ale zároveň se i skvěle doplňuje. Po používání organického krému je vidět, že je pokožka pružnější, jasnější a vyživenější. Navíc struktura krému je krásně roztíratelná a ihned se vstřebávající, takže se nestane, že vám zanechá mastný či jiný film. 

Známka jako ve škole: 1

Hydratační krém AQUAporin, Eucerin, 499 Kč (50 ml)

Hydratační krém AQUAporin, Eucerin, 499 Kč (50 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Mám sušší pokožku a nesedí mi každý krém. AQUAporin od Eucerinu byl ale příjemným překvapením. Je trošku hutnější, ale přesto se hezky roztírá. Používala jsem ho vždy ráno a večer a byla jsem maximálně spokojená. 

Známka jako ve škole: 1

Hydratační denní krém Aloé Light, HelloBody, 750 Kč (50 ml)

Koupíte na www.hellobody.cz

Značka HelloBody pro mě byla velkou novinkou a musím říct, že jsem opravdu velmi mile překvapena. Měla jsem možnost vyzkoušet hned několik produktů a nejvíce mi padl do oka denní hydratační krém Aloé Light. Ten jsem kombinovala s nočním stejné řady. Oba krémy jsou lehoučké, nádherně se nanáší a skvěle se vsakují. V obou případech byla pleť vyživená, hydratovaná a svěží. Jsem opravdu spokojená a oba krémy můžu jen doporučit.

Známka jako ve škole: 1

Hydratační denní krém Hyalurmed, 815 Kč (30 ml)

Hydratační denní krém Hyalurmed, 815 Kč (30 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Tento krém má jak denní, tak noční variantu a ty se od sebe liší texturou. Noční je o dost hutnější, denní krém naopak velmi lehoučký. Není třeba velkého množství krému, protože se krásně roztírá a výborně vstřebává. Faktem je, že cena krému je vyšší, ale účinek je super. Krém nemá žádnou výraznou parfemaci, obsahuje čistou kyselinu hyaluronovou, aloe vera a mandlový olej. Tato silná trojka pleť hydratuje, a navíc sjednocuje pigmentaci a pomáhá ji udržet mladistvou.

Známka jako ve škole: 1

Přírodní zvlhčovač Mermaid Milk, Earth Harbor, 990 Kč (60 ml)

Koupíte na www.bioaura.cz

U tohoto produktu mě hned na první dobrou oslovilo roztomilé balení, které se hodí do každé dámské koupelny. Tak jako mě nadchl obal, stejně tak jsem byla nadšená i ze samotného produktu. Tento přírodní zvlhčovač je nabitý superpotravinami, jako jsou spirulina nebo matcha, dále obsahuje například kyselinu hyaluronovou a další antioxidanty. Dopřáváte tak své pleti bohatý koktejl toho nejlepšího. Zvlhčovač má jemné složení, které pleť krásně zvlhčí, vyživí a uklidní. Pleť není po nanesení mastná ani lepkavá, takže produkt můžete použít pod make-up.

Známka jako ve škole: 1

Denní krém Your Day Cream, KĒORY Young, 2590 Kč (50 ml)

Koupíte na www.keoryyoung.cz

Tak tahle investice se rozhodně vyplatí! Krém od KĒORY Young je úplný zázrak. Obsahuje výtažky z japonské orchideje a slanomilných řas. Je lehoučký, nezanechává mastný film a hlavně (!) funguje! Už po po pár dnech používání cítíte, že je pleť příjemná na dotyk, žádné šupinky a nepříjemné pnutí (které jsem mívala). Po pár týdnech začnete pozorovat projasnění pleti. Co je opravdu skvělé, je balení. Díky tzv. airless systému je krém dokonale chráněný i bez použití chemických stabilizátorů. Navíc vydrží opravdu dlouho, jelikož stačí jedna pumpička na celý obličej. Vyzkoušela jsem ho i s make-upem, což občas bývá problém, protože některé pleťové krémy si s ním úplně nesedí, ale obstál na jedničku.

Známka jako ve škole: 1

Kosmetiku pro vaši krásnou pleť vybírejte za nejlepší ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...