Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Test očních linek: Klasická tužka, fix nebo linky se štětečkem? Víme, které jsou nejlepší!

  • Test očních linek: Klasická tužka, fix nebo linky se štětečkem? Víme, které jsou nejlepší!
    10. března 2022 | 06:00

    Oční linky. Malý detail, který z každé ženy udělá sexy femme fatale. Otestovaly jsme pro vás klasické, ty ve fixu, se štětečkem, černé i barevné. Se kterými se skvěle pracovalo a vydržely celý den?

    Černé linky snad nechybí v žádné dámské kosmetické taštičce. Patří totiž mezi líčení, která nikdy nevyjdou z módy, každá žena s nimi vypadá dokonale. Tápete, po kterých sáhnout? Díky naší recenzi snadno vyberete ty pravé.

  • Voděodolné oční linky Superlast, Essence, 75 Kč, koupíte v síti drogerií

    Musím přiznat, že se mi se štětečkem nepracuje tak dobře jako například s očními linkami ve fixu. Několikrát se mi totiž podařilo namalovat linku příliš tlustou, protože se štěteček tak zvláštně "rozplácl". Jsou ale hezky pigmentované a na očích vydržely poměrně dlouho. Pokud jste tedy šikovnější než já, je to výrobek, který vás určitě nezklame.

    Známka jako ve škole: 2

  • Oboustranná tužka na oči On Color Perfect Duo Eye Pencil, Oriflame, 100 Kč, koupíte na cz.oriflame.com

    Tužka na oči má jednu velkou výhodu: na každém konci je jiný odstín barvy. Já jsem testovala modrou, ale můžete si vybrat z několika různých barevných kombinací. Tužka není příliš měkká, tak akorát, abyste vytvořila pěknou linku. Má dobré krytí, takže jedním tahem vykouzlíte sytou barvu. Při ořezávání dělá ostrý hrot, ale je třeba před každým malováním trochu oříznout špičku, aby byla opravdu ostrá. Barevné odstíny krásně souzní, takže můžete vytvořit zajímavý look.

    Známka jako ve škole: 2

  • Voděodolné oční linky v peru Nobea, 115 Kč, koupíte na www.notino.cz

    Oční linky ve fixu patří k mým oblíbeným, protože se s nimi dá lehce pracovat, a pokud máte v ruce už nějaký ten grif, většinou to zvládnete hned napoprvé. Značka Nobea pro mě byla velkou novinkou a byla jsem zvědavá, co tyto oční linky dokážou. Aplikace byla více než snadná a mile mě překvapila silná pigmentace. Linky na očích drží jako přikované, dolů je dostanete odličovačem na olejové bázi. Za tak fajn peníze opravdu kvalitní produkt. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Oční linka v peru Precise, Dermacol, 129 Kč, koupíte v síti drogerií

    Oční linka ve formě fixu je velmi praktická věc. Vejde se do každé – i té nejmenší – kosmetické taštičky. Ta od Dermacolu se dobře nanáší, aplikátor má tenkou špičku a vykouzlíte díky němu i ty nejjemnější linky. Navíc je linka voděodolná, což se hodí. Já jsem zvyklá používat tekuté oční linky, protože mám ráda, když jsou hodně výrazné. Z toho důvodu snižuji známku, barva totiž není tolik intenzivní, jak bych si přála.

    Známka jako ve škole: 2

  • Tekuté oční linky Glam Eyeliner Gold, Alcina, 330 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Tekutá linka je pro mě top. Barva drží mnohem lépe než u běžné tužky a tahle má opravdu praktický štěteček, kterým snadno namalujete tenkou linku. Vrstvením dosáhnete ještě intenzivnější barvy. Testovala jsem zlatý odstín, který má opravdu výrazně zářivou barvu. Linky se dají také štětečkem nebo prstem rozetřít, a vytvoříte tak třpytivé stíny, které oko úžasně rozzáří. Rozhodně zlatý odstín dodá oku jiskru. Nemusíte ji používat jen při slavnostním líčení, hodí se i na běžný pracovní den. Linka, když zaschne, vydrží celou noc či den.

    Známka jako ve škole: 1

  • Linka na oči ve fixu Orlane, 454 Kč, koupíte na www.notino.cz

    Jedním slovem paráda. Linky mě oslovily svým atraktivním balením. Fix je krásně pigmentovaný a snadno se s ním nakreslí i ta nejtenčí linka. Nemusíte nijak obtahovat, namalujete ji na první dobrou. Pro někoho možná větší investice, rozhodně se ale vyplatí. Značka Orlane opravdu mile překvapila. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Oční linky Tattoo Liner, KVD Beauty, 610 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

    Oční linky za šest stovek? Možná si říkáte, že to je naprosté šílenství. Upřímně bych se taky zdráhala, ale po tom, co jsem tyto Tattoo Liner od KVD Beauty vyzkoušela, už bych nechtěla jiné. Jsou naprosto dokonalé. Krásně pigmentované, kreslí se s nimi jedna báseň, na očích vydrží, ale zároveň jdou krásně odlíčit. Naprostá špička mezi očními linkami.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...