Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nový trend v úpravě obočí, který si rychle zamilujete! Máme pro vás návod, jak na něj

...
21. dubna 2021 | 06:00

Základem bezchybného vzhledu je dokonale upravené obočí. Představujeme vám nový trend v úpravě obočí: baby brows. Je jednodušší, než si myslíte.

Výrazné, široké, co nejvíc přirozené, připomínající obočí malých dětí. Tak přesně to je kouzlo baby brows. Tento hit v úpravě obočí se dostal do povědomí veřejnosti hlavně díky celebritám, jako jsou Hailey Bieber nebo sestry Gigi a Bella Hadid. Není tak žádným překvapením, že je začaly ženy napodobovat a brzy se z metody baby brows stal hit. Nejlepší na tomto trendu je, že je vlastně opravdu jednoduchý! Jak na něj?

Nechte si obočí dorůst

Každá z nás bohužel neměla to štěstí, že se narodila s výrazným a hustým obočím. Pokud patříte mezi ženy, které trápí mezery a musí si obočí neustále dokreslovat, máme pro vás řešení: vyzkoušejte speciální sérum na obočí, kterým podpoříte jeho růst. Vybírejte takové produkty, které obsahují přírodní látky. Mezi nejúčinnější patří například látka získaná z karibského korálu. Kromě obočí můžete tato séra používat také na řasy.

Pozor na úpravu

Základem baby brows je přirozenost. Sem tam se ale objeví chloupek, který nehezky vyčnívá – a je potřeba se ho zbavit. S úpravou to však nepřehánějte. Zaměřte se pouze na chloupky ze spodní strany obočí, které často vyčnívají. Pokud úpravu pinzetou nezvládáte, můžete vyzkoušet depilační pásky na obočí.

Barva podpoří dojem hustého obočí

Nabarvené obočí nejen vypadá skvěle, ale zároveň mu barva dodá objem, zdůrazní jeho tvar a potřebnou konturu. Navíc díky nabarvenému obočí dokonale vyniknou vaše oči. Otevření kosmetických salonů je ještě v nedohlednu, nabarvit obočí si můžete ale i v pohodlí domova. Chce to trochu cviku, pokud si nejste úplně jistá, poproste o pomoc kamarádku. Pozor, před nabarvením obočí si naneste trochu barvy na ruku a chvilku počkejte, zda se neobjeví alergická reakce.

K domácímu barvení budete potřebovat kvalitní barvu, odličovač, vatové tamponky, kartáček nebo tyčinku, kterými barvu nanesete, mastnější krém nebo vazelínu. Nejprve obočí důkladně odličte a pročešte. Už nyní se můžete zbavit vyčnívajících chloupků, ale klidně to můžete udělat až po barvení. Následně opatrně nanášejte barvu a obkreslete tvar obočí. Pokud někde přetáhnete, pomocí vatové tyčinky a mastného krému barvu opatrně setřete.

Nechte působit tak dvě minutky (doba působení se ale může u každého produktu trochu lišit), barvu setřete nejprve suchým tamponkem a následně navlhčeným vodou. Nabarvené obočí můžete v tuto chvíli ještě poupravit, vyčesat a tak zkontrolovat, zda jste ho nabarvila rovnoměrně. A dokonalé obočí je na světě!

Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl?

Video se připravuje ...
Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl? • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Aneta Valešová