Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejlepší balzámy na rty podle redakce: Za pár korun dokážou zázraky

...
3. dubna 2021 | 06:00

Suché, popraskané rty, které ještě navíc nepříjemně pnou a pálí, nejsou nic příjemného. Běžně se nám v kabelce povaluje hned několik balzámů na rty, ale ne všechny si umí s podrážděnými rty poradit. My jsme ale v redakci našly své zachránce, kteří vám zajistí dokonalý úsměv. A nedáte za ně více než sto korun!

 

Na kosmetickém trhu najdete nepřeberné množství balzámů na rty. Od těch pečujících, hydratačních až po vyživující. Přesto si však všechny neumí tak lehce poradit s popraskanými rty. Péči o ně byste rozhodně neměla podceňovat. Pokožka rtů, společně s tou na očních víčkách, má nejtenčí kůži, a proto bývá extrémně citlivá. Zároveň rty nemají svou vlastní tukovou vrstvu, a tak jsou náchylnější k podráždění.

Většina z nás svým rtům věnuje péči hlavně v zimě, kdy jsou působením mrazu a chladného počasí více namáhány. O rty byste měla ale pečovat po celý rok. Jedině tak si zajistíte krásný úsměv. Mažte rty, kdykoliv si vzpomenete. Hned ráno, než vyrazíte do práce, a pak ještě několikrát za den. Prevence je v tomto případě mnohem příjemnější než následná léčba. A jaký balzám na rty vybrat? "Ve složení kvalitních tyčinek na rty by neměly chybět látky, jako jsou bambucké máslo, mandlový či olivový olej, panthenol a vitaminy," říká lékárnice Monika Vostřelová.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...