Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tajemství ikonického účesu princezny Diany: Proč nosila krátké vlasy?

31. srpna 2023 | 06:00

V královské rodině vynikala princezna Diana nejen svou povahou a charakterem, ale odlišoval ji také její osobitý styl. Zatímco dnes se všechny členky chlubí dlouhými vlasy, Diana toužila vždy po krátkých. Jaký příběh stojí za jejím ikonickým účesem, který napodobovaly ženy po celém světě?

Jako malá dívenka měla Diana světlé vlasy střední délky – ty nejdelší, jaké kdy nosila. Už v osmdesátých letech zatoužila po krátkém sestřihu a právě tehdy se zformoval její osobitý styl. Po zásnubách s princem Charlesem byla pozornost upírána na její vzhled, a proto musela vypadat vždy dokonale. V té době nosila krátké vlasy postupně sestříhané, které dokonale odrážely její povahu a podtrhávaly tvar obličeje. Říká se, že princezna Diana musela mít vždy dokonalý účes a každý neposlušný vlas musela ihned zasponkovat. 

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes.

Video se připravuje ...
50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes • VIDEO: Profimedia

Příběh ikonického účesu

V roce 1990 byl vlasový stylista Sam McKnight povolán na důležité focení pro britský Vogue. Už dopředu mu bylo oznámeno, že bude česat opravdu významnou osobu. "Focení probíhalo ve studiu Hackney. Po schodech kráčela krásná dlouhonohá blondýnka. Nervozita byla rázem pryč. Během chvilky vás dokázala zbavit nervů, smála se a žertovala," vzpomíná vlasový stylista. Dle jeho slov princezně Dianě v té době sahaly vlasy téměř po ramena. Sam McKnight je sčesal dozadu pod ozdobný diadém a sepnul je sponkami tak, aby to vypadalo, že má princezna vlasy krátké. Dianě se účes opravdu líbil a kadeřníka překvapila otázkou: "Co byste udělal s mými vlasy, kdybych vám ponechala zcela volnou ruku?" Sam bez váhání odpověděl: "Všechny bych je ostříhal." 

A tak vznikl slavný účes, kterým zdobila princezna Diana obálku časopisu Vogue a který byl pro ni v dalších letech tak charakteristický. "Byl to skutečně protipól k velkým hřívám osmdesátek, ženám dodal více sportovního vzhledu, ale protože účes nosila princezna Diana, působil stále ohromně žensky," říká Sam McKnight. Princezna Diana zůstala krátkému sestřihu věrná a Sam McKnight jí upravoval vlasy každý týden, kdy přijížděl do Londýna nebo když princeznu doprovázel na její oficiální cesty. 

Vedle krátkého sestřihu odhaluje obálka ještě jeden zajímavý detail. Velkým zlozvykem princezny Diany bylo okusování nehtů. Na obálce má však dokonale pěstěnou manikúru. Svého zlozvyku se totiž zbavila a mohla se konečně pyšnit krásnými pevnými nehty. 

 

Přípravky pro krásné a zdravé vlasy vybírejte za nejvýhodnější ceny na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová