Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nebezpečná kosmetika: Které beauty trendy škodí vaší kráse i zdraví?

  • ...
    11. května 2023 | 06:00

    Občas chceme být za každou cenu půvabné a trendy a nemyslíme na to, že některé kosmetické vychytávky nejsou zas tak kráse a zdraví prospěšné. Samozřejmě vám nic z toho nechceme zakázat, samy se těchto kosmetických trendů nikdy nevzdáme. Jen některé z nich můžeme společně trochu omezit. Které to jsou?

    Neustále si vytrháváte obočí, lakujete si nehty nebo žehlíte vlasy? Asi to pro vás nebude úplně novinka, ale neměla byste to s těmito „zkrášlovadly“ příliš přehánět. Co dalšího může vaší kráse spíše uškodit?

  • Lak na nehty

    Každá z nás touží po krásných a upravených nehtech. Pravdou ale je, že laky na nehty jsou často plné chemikálií a mají vysušující účinky. Pokud máte nehty nalakované každý den a nepoužíváte ani podkladový lak, můžete si je snadno poškodit. Výsledkem jsou pak nepřirozená nažloutlá barva a také třepení. Dejte proto nehtům občas oddych a upravujte je zase až tehdy, kdy budou opravdu zdravé a pevné.

    VIDEO: Tyhle nehty letos musíte mít! Nejžhavější trendy v manikúře pro rok 2023...

    Video se připravuje ...
    Tyhle nehty letos musíte mít! Nejžhavější trendy v manikúře pro rok 2023. • VIDEO: Videohub

  • Špinavé kosmetické štětce

    Stejně jako se staráte o svou pleť, zapomínat byste neměla ani na kosmetické štětce. V nich se totiž udržuje ohromné množství bakterií, které můžou vaší pokožce akorát tak přitížit. Snažte se je proto alespoň jednou týdně pořádně „vyprat“. K čištění používejte speciální mýdla na štětce, která seženete v drogerii.

  • Neustálé vytrhávání obočí

    Tak moc toužíte po dokonalém tvaru, až trháte, trháte, dokud vám nakonec z obočí nevzniknou jen dvě tenké čárky? Často se pak může stát, že chloupky nemusí na některých místech správně dorůst – a tak vám vzniknou nepřirozená holá místa. Pamatujte, že méně je někdy více, a proto to s vytrháváním příliš nepřehánějte. Ještě navíc v situaci, kdy je v kurzu přirozené husté obočí a tenkým čárkám už dávno odzvonilo.

  • Drhnete obličej ručníkem

    Vaše tvář si zaslouží co nejjemnější zacházení, a tak ji po umytí zběsile nedrhněte ručníkem. Ten může totiž na tváři způsobit lehké oděrky, kůže se podráždí a bývá suchá. Místo toho ručník jemně přiložte na obličej a mokrá místa šetrně osušte. 

  • Necháváte holítko volně ve sprše

    Asi vám to připadá jako naprosto přirozená věc, ale tím, že necháváte své holítko volně ve sprše, zkracujete jeho životnost a množí se na něm bakterie. Po každém použití ho proto pečlivě omyjte, osušte a uložte na suché místo, a to nejlépe do koupelnové skříňky.

  • Bezprostředně po holení používáte deodorant

    Každá z nás to zná. Jakmile se nám v podpaží objeví chloupky, ihned saháme po holítku, zbavujeme se jich a nenapadne nás nic lepšího než použít ihned poté deodorant. Pokožka ale může být holením trochu podrážděná a některé deodoranty či antiperspiranty obsahují látky, které podráždění mohou ještě víc zhoršit. Proto vždy chvilku počkejte.

  • Vlasy příliš fénujete, žehlíte nebo kulmujete

    Ta, která má rovné vlasy, touží po vlnitých, a naopak. Často proto saháme po žehličkách a kulmách a své vlasy neúnavně rovnáme nebo vlníme. Pokud ale toužíte po zdravých vlasech, neměla byste to s jejich stylingem příliš přehánět. Teplo jim totiž nedělá příliš dobře a brzy budou suché, začnou se lámat a budou zkrátka bez života. Rozhodně žehličku nebo kulmu nepoužívejte každý den, a když už, tak nezapomeňte používat ochranné vlasové přípravky.

    Sháníte kosmetiku za nejvýhodnější ceny? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušeříte! 

  • Používáte bělicí pásky na zuby

    Bílé a zdravé zuby chce každá z nás, ale pokud pijeme hodně kávu nebo například kouříme, časem nám mohou začít žloutnout. V tuto chvíli nastupují různé bělicí pasty nebo pásky, které slibují, že vaše zuby budou zase jako perličky. Některé opravdu mohou vaše zuby vybělit o jeden až dva odstíny, ale tyto bělicí pásky často oslabují sklovinu a výsledkem jsou citlivé zuby. Pokud nutně potřebujete zuby vyčistit, raději navštivte profesionálního zubaře, který vám s tímto problémem pomůže.

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  krása, trendy, kosmetika, beauty, zlozvyky
Diskuse ke článku
.