Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pamatujete na trendy vlasy z 90. let? Tyhle účesy chtěl mít každý

13. července 2019 | 06:00

Devadesátá léta jsou nezapomenutelná. Nosily se lacláče, džíny s vysokým pasem a k nim obyčejné tričko, frčely skřipce ve vlasech, většina žen toužila po účesu Jennifer Aniston a muži zase nosili vlasy "na Jágra". Jakkoliv se nám tyto trendy dnes můžou zdát šílené, v devadesátých letech po nich toužil každý. Tohle jsou největší trendy ve vlasech, na které jen tak nezapomeneme!

Každé období má své módní styly, na které se jen tak nezapomíná. Vzpomínáte na účes "na poníka", kdy musel být culík vždy hodně vysoko a obepnutý látkovou gumičkou? Módní byla také hlava plná skřipců, a čím více jich bylo, tím lépe. A která holka doma neměla krepovačku, jako by nebyla. 

Trendy však udávaly také postavy z oblíbených seriálů nebo známí herci či zpěváci. Když se v roce 1994 objevila Jennifer Aniston v seriálu Přátelé, stala se pro mnoho žen i  dívek inspirací a její fanynky si podle ní nechávaly stříhat vlasy "na Rachel". Kluci si zase podle Nicka Cartera ze skupiny Backstreet Boys pěstovali pěšinku uprostřed hlavy. Jiní zase volili ne zrovna lichotivý účes "na Jágra"...

Připomeňte si největší devadesátkové trendy ve vlasech v naší fotogalerii:

Vzorem pro mnoho žen se stala také princezna Diana, která si nechala své vlasy po ramena ostříhat a s krátkým sestřihem se objevila v prosinci roku 1991 na titulní obálce časopisu Vogue. Svému krátkému účesu zůstala věrná a rázem ji začalo napodobovat mnoho žen. Pro nezapomenutelný film Duch si své kadeře nechala ostříhat také herečka Demi Moore a z jejího účesu se stal nakonec trend. Připomeňte si další ikonické účesy z devadesátek ve fotogalerii.

Autor: Aneta Valešová