Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyzkoušeno: Blondýnou za jediný den? Doma to nezvládnete, ale víme, jak na to!

  • 1. prosince 2016 | 06:00

    Už více než rok toužím po radikálně odbarvených vlasech, které by měly trendy stříbrnou barvu. Vzhledem k tomu, že má přírodní barva je tmavě hnědá, je to docela oříšek. Proto jsem za poslední rok vyzkoušela několik metod odbarvování, včetně novinek, jako jsou Olaplex, Fibreplex a Smartbond. Co je nejlepší?

  • Smartbond

    Video se připravuje ...
    Smarbond umožňuje odbarvení z brunety na blondýnu během jedné návštěvy salonu • VIDEO: Tereza Kovářová/bpž

    Novinka od značky Loreal je suverénně mým vítězem. Když se přípravek přidal do odbarvovacích produktů i do následné tónovací barvy, dokázal mé depigmentované, zničené a vysušené vlasy vrátit téměř tam, kde byly před odbarvením. Takže jsou i po několika týdnech od návštěvy kadeřnického salonu lesklé, hladké a hydratované. Máte tak jistotu, že i pokud máte velmi tenké vlasy nebo se chcete odbarvit o několik odstínů, díky Smartbondu nebudete mít vlasy zničené a můžete si dovolit stát se z brunety velmi světlou blondýnkou během pouhé jedné návštěvy kadeřnického salonu.

    Známka jako ve škole: 1*

  • Olaplex

    Video se připravuje ...
    Díky Olaplexu si můžete dovolit radikální odbarvení bez poškození vlasů • VIDEO: Adam Balažovič

    Olaplex byl prvním z ochranných produktů při radikálním odbarvování vlasů, který vstoupil na český kadeřnický trh, a spustil tak závod, při kterém se jednotlivé značky vlasové kosmetiky předhánějí, kdo vymyslí ještě něco dokonalejšího. Musím uznat, že s Olaplexem jsem byla velmi spokojená. Opravdu jsou díky němu i o několik odstínů odbarvené vlasy nezničené, pružné a lesklé. Už po pár týdnech od návštěvy kadeřníka se ale začaly lehce vysušovat, a to i když jsem používala kvalitní vlasové produkty.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Fibreplex

    Video se připravuje ...
    FibrePlex: Novinka ve světě vlasové kosmetiky, kterou milují i celebrity • VIDEO: Adriana Krátká

    Fibreplex funguje na naprosto stejném principu jako přípravek Olaplex, ale pochází od značky vlasové kosmetiky Schwarzkopf. Musím přiznat, že mezi Fibreplexem a Olaplexem jsem nepozorovala jediný rozdíl. I po jeho použití – během odbarvování – byly mé vlasy na první pohled vyživené, hladké, lesklé a pružné. I v tomto případě jsem ale po pár týdnech pozorovala, že se z nich hydratace pomalu vytrácí.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Klasické odbarvení v salonu

    Autor: Profimedia.cz

    Při klasickém odbarvení pomocí barev Rolland jsem sice nepozorovala, že by mé vlasy ztratily na kvalitě nebo svém zdraví, ale v žádném případě kadeřníkovi nedovolily to, čeho by se mohl odvážit s Olaplexem, Fibreplexem nebo Smartbondem. Po odbarvení získaly totiž mé tmavě hnědé vlasy žlutozrzavou barvu a s tou jsem byla nucena odejít ze salonu. Na další odbarvení jsem si tak musela měsíc počkat, protože bezprostřední styk s odbarvovačem by vlasy velmi poškodil. Pokud tedy chcete vlasy zesvětlit jen o 2 až 3 odstíny, směle do toho. Chcete-li ale s vysněnou světlou blond odcházet ze salonu ihned, tahle varianta pro vás není.

    Známka jako ve škole: 3

  • Odbarvení doma

    Autor: shutterstock.com

    I přestože mi bylo jasné, že to není nejlepší nápad, pustila jsem se i do domácího odbarvování. Jak se dalo čekat, nedopadlo to tak, jak bych si představovala. Respektive to dopadlo přesně tak, jak jsem si nepředstavovala. Přestože se mi vlasy podařilo poměrně výrazně odbarvit, měly velmi žlutý odstín a při opakovaném pokusu o odbarvení byly zničené, některé z nich se ulámaly a stejně se mi nepodařilo dosáhnout studeného blond odstínu. S barvami z drogerie už bych se o zesvětlení vlasů opravdu nepokoušela, protože výsledek je úplně jiný, než jak to vypadá na krabičce.

    Známka jako ve škole: 5

Autor: brig
Diskuse ke článku
.