Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jarní laky na nehty do 100 korun! Udělejte si novou manikúru v pohodlí domova

14. dubna 2020 | 06:00

Ačkoliv aktuální situace není pro nikoho jednoduchá, je důležité na všem hledat něco pozitivního. Konečně máte čas udělat si pořádnou manikúru a přivítat slunečné počasí novým jarním lakem na nehty! Neutratíte za něj víc než stovku!

Tmavé barvy schovejte na dno svých kosmetických taštiček. S příchodem slunečného a teplého počasí dejte přednost barevným tónům, a rozveselte tak své nehty. Fantazii se meze nekladou, pokud tedy patříte mezi milovnice barev, klidně na každý nehet použijte barvu jinou. Výrazné nehty vám nic neříkají? Pak vsaďte na jemné pastelové nehty, které působí něžně a jsou v kurzu každé jaro.

Barvou letošního roku je klasická modrá, takže pokud své nehty vyšperkujete právě touto barvou, budete za hvězdu. Skvěle vypadá například v kombinaci s černou nebo bílou, ale hodit se k ní budou také stříbrné nebo zlaté akcenty. Záleží už jen na vás, na jakou variantu si troufnete. V kurzu jsou samozřejmě také nesmrtelná červená, ale také oranžová nebo fialová. Pokud nepatříte mezi fanynky barevných nehtů, nude odstíny jsou také stále trendy.

Kdy jindy si troufnout na trochu lesku než právě v období, kdy svítí sluníčko? Bát se proto nemusíte ani metalických laků, které nehtům dodají ten pravý šmrnc. Vyhrát si můžete i s různými kamínky, třpytkami nebo můžete vyzkoušet zlaté, stříbrné či bronzové laky na nehty.

Jarní laky do 100 korun najdete ve fotogalerii:

Jak si udělat správnou manikúru?

Než si začnete lakovat nehty, nezapomeňte si udělat důkladnou manikúru. Jedině tak bude lak na vašich nehtech vypadat skvěle a vydrží. V prvé řadě si alespoň na pět minut namočte ruce do vlažné vody. Nehty tak změkčíte a kůžičku zjemníte. Poté ruce jemně osušte. 

Na řadu příchází nehtová kůžička. Tu nikdy nestříhejte, ale pomocí vhodné nehtové pomůcky ji zatlačte zpět. Následně použijte výživný olejíček nebo krém, aby kůže nepraskala a netvořily se záděrky. Při pilování nehtů si dejte pozor, abyste je pilovala vždy jedním směrem, a to od okrajů ke špičce. Jinak se budou lámat a třepit. Vyhýbejte se zběsilému pilování a vše dělejte lehce a jemně, abyste si nehty spíše nepoškodila.

Než použijete svůj oblíbený lak, naneste na nehty podkladový. Ten chrání nehty před zažloutnutím. Následně aplikujte dvě vrstvy barevného laku. Více raději ne, jinak se bude lak odlupovat. Jakmile lak zaschne, naneste na něj top coat, neboli ochranný vrchní lak. Díky němu se budou nehty krásně lesknout a vydrží vám déle. Na závěr ruce namažte kvalitním krémem na ruce. 

 

Autor: Aneta Valešová