Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oční linky tak trochu jinak! Inspirujte se u celebrit

25. dubna 2020 | 06:00

Oční linky patří mezi trendy, které nikdy nevyjdou z módy. S kočičím pohledem totiž vypadá každá žena smyslně a sexy. Pokud vás klasické linky už ale nebaví a ráda byste trochu experimentovala, inspirací vám mohou být tyto grafické oční linky! Do práce si je nejspíš neuděláte, ale na večírek budou perfektní!

Každá z nás občas zatouží po změně a malém experimentu s image. Co takhle zkusit změnu v líčení? Popusťte uzdu své fantazii a vykouzlete si grafické oční linky, díky kterým budete nepřehlédnutelná! Nemusíte se pouštět hned do divokých barevných kombinací. I s černou nebo bílou linkou si můžete pohrát tak, že vznikne nevšední a originální look. 

Plovoucí oční linky

Instagramem se jako lavina řítí nový make-up trend, který nese název floating eyeliner, tedy plovoucí oční linky. V čem tkví jejich kouzlo? Oční linky neaplikujete podél linie horních řas, ale na horní pohyblivé víčko. Vedle klasických černých můžete vyzkoušet i barevné kombinace nebo třpytivé či metalické odlesky. Tyto linky má v oblibě herečka Lucy Boynton, která je známá svým originálním líčením. Troufnete si na ně také?

Open space linka

Jak už jsme zjistily, oční linka nemusí lemovat pouze horní linii řas. Dalším typem jsou open space – neboli otevřené – oční linky, kdy lemujete pouze vnitřní nebo vnější koutek oka, a pokud se vám linky v této podobě zalíbí, můžete je aplikovat klidně na oba koutky. Důležité je, aby byly linky rovné a ostré. Černou barvu můžete doplnit ještě nějakou jinou – stejně jako herečka Shay Mitchell.

Roztomilé tečky

Zapomeňte na líčení pouze v podobě linek! Zkuste třeba tečky! Můžete jimi olemovat jak horní linii řas, tak vnější koutek oka a skvěle vypadá také malá tečka v dolní linii řas. Záleží už jen na vás, zda zvolíte variantu s jednou větší nebo menší tečkou či si jich namalujete hned několik. Fantazii se meze nekladou!

Autor: Aneta Valešová