Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Účesy na ples pro všechny typy vlasů: Inspirujte se hollywoodskými kráskami

3. února 2023 | 06:00

Plesová sezona je v plném proudu. A tak výjimečný večer si zaslouží nejen speciální outfit, ale také líčení a účes. Tápete, jaký bude pro vás ten pravý? Přinášíme vám inspiraci pro všechny typy vlasů, a to rovnou z červeného koberce!

 

Máte už vybrány šaty a přesně víte, jak se nalíčíte, ale s účesem si stále nevíte rady? Velkým hitem jsou jemné ležérní vlny, spletené copy, ledabylé drdoly nebo ozdoby do vlasů v podobě čelenek či mašlí. Nemusíte se bát, úprava je jednoduchá a zvládnete ji hravě doma! Inspiraci z červeného koberce najdete ve fotogalerii. 

Video: 7 největších vlasových trendů roku 2023...

Video se připravuje ...
7 největších vlasových trendů roku 2023 • VIDEO: Videohub

Rybí cop

Rybí cop krásně vynikne na delších vlasech. Vypadá sice trochu složitě, ale jakmile se ho naučíte plést, rychle zapomenete na jeho jednodušší variantu ze tří pramenů. Nejprve vlasy pročešte a rozdělte na dvě poloviny. Následně oddělte tenký pramínek z jednoho pramene a přendejte jej k druhé půlce vlasů, to stejné udělejte na druhé straně. Pokračujte tak dlouho, dokud nedojdete na konec copu. Pokud vám připadá příliš těsný, povytáhněte pár pramínků. Můžete jej ozdobit také různými sponkami s kamínky nebo jemnými kvítky.

Drdol

 

Mezi účesy, které se jednoznačně hodí na ples, patří drdol. Je elegantní, jednoduchý, a jelikož má hned několik variant, vybere si opravdu každá z vás. Ať už zvolíte nízko či výše položený, uhlazený nebo ledabylý, vždy budete vypadat skvěle a žensky. Jak na něj? Vlasy rozdělte na tři části, širší prameny na stranách nechte volně, zbytek pomocí tenké gumičky sepněte do culíku. V jeho středu nad gumičkou vytvořte mezeru, kterou culík dvakrát protočte směrem k hlavě, pinetkou připevněte. Pak už jen natočte volné vlasy po stranách a zafixujte.

Ležérní vlny

Ty sluší každé délce vlasů a není s nimi příliš mnoho práce. Stačí vlasy rozdělit na prameny a pomocí kulmy nebo žehličky na vlasy vytvořit něžné vlny, které pak stačí jemně pročesat jednořadým hřebenem nebo doupravit prsty. Můžete přidat solný sprej, který podpoří texturu vln. Pokud máte dlouhé vlasy, můžete zkusit variantu, kdy natočíte pouze konce.

Ozdoby

 

Jednoduchý účes můžete oživit třpytivou ozdobou. Ať už si vyberete sponky nebo čelenky, dodáte tak svému vzhledu šmrnc. Zkusit můžete také různé saténové nebo sametové mašle, kterými ozdobíte drdol nebo cop. 

Přípravky pro krásné vlasy za nejlepší ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová