Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Celebrity, které milují své tělo, i když není dokonalé. Inspirujte se!

  • Celebrity, které milují své tělo i když není dokonalé! Inspirujte se
    7. prosince 2019 | 06:00

    Pokud jde o celebrity, tak je každý centimetr jejich těla zkoumán jako pod lupou a často jsou kritizovány za sebemenší nedostatky. Tyto slavné krásky však z nepříjemných komentářů mindráky nemají. Naopak svá těla milují přesně taková, jaká jsou, a motivují své fanoušky ke stejné sebelásce.

     

    Jedna je příliš tlustá, druhá až moc hubená, třetí malá... A tak bychom mohli pokračovat donekonečna. S pojmem "body shaming", neboli hodnocení a kritizování postav druhých, jste se nejspíš už setkala. Které celebrity si z kritiky hlavu nedělají a svůj zevnějšek brání zuby nehty?

  • Jennifer Aniston (50)

    Jennifer Aniston
    Autor: profimedia.cz

    Při pohledu na známou herečku, která je pro tisíce žen po celém světě obrovským vzorem a která ve svých padesáti letech vypadá dokonale, byste nejspíš nikdy neřekli, že měl někdy někdo problém s tím, jak vypadá. Než však dostala svou ikonickou roli Rachel v kultovním seriálu Přátelé, bylo jí doporučeno zhubnout o třináct kilogramů! Jennifer, která opravdu nikdy neměla problémy s kily navíc, po letech tuto zkušenost komentovala slovy: "Na nás ženy je vyvíjen obrovský tlak. Už mám dost té neustálé kontroly našeho vzhledu!"

  • Kristen Bell (39)

    Kristen Bell
    Autor: profimedia.cz

    Každá matka ví něco o tom, jak drasticky se může změnit tělo po porodu. Herečka Kristen Bell je skvělým příkladem ženy, která všechny tyto změny přijala a nedělala si hlavu z pár kil navíc. Podle ní jsou některé ženy často po narození dítěte posedlé svou váhou, a neužívají si tak první měsíce s miminkem. "Nepatřím mezi ženy, které by smysl svého života viděly ve své konfekční velikosti," dodává.

  • Lady Gaga (33)

    Lady Gaga
    Autor: profimedia.cz

    Lady Gaga prošla poslední dobou opravdu parádní změnou. Jestli nás ještě před pár lety dokázala šokovat extravagantními kostýmy a ne příliš lichotivým vzhledem, dnes je z ní opravdová elegantní dáma. Také ona se však musela vypořádat s vlnou kritiky. Dnes už si z ní hlavu ale nedělá. "Jsem hrdá na své tělo, každá z nás by měla být. Bez ohledu na to, kdo jste nebo co děláte. Mohla bych vám dát milion důvodů, proč se nemusíte starat o názory druhých. Buďte sama sebou. Jedině tak se stanete šampionem," uvedla ve svém příspěvku na Instagramu.

  • Kelly Clarkson (37)

    Kelly Clarkson
    Autor: profimedia.cz

    Zpěvačka si prošla několika váhovými výkyvy a často za ně byla kritizována. Naučila se však nebrat si tyto zlé komentáře příliš k srdci a časem je začala úplně ignorovat. Stejně se snaží motivovat i své fanoušky, kterým neustále klade na srdce, aby se měli rádi takoví, jací jsou, a snažili se cítit se ve svém těle dobře bez ohledu na to, co říkají ostatní. "Nejsem dokonalá, nikdy jsem nebyla a jsem s tím naprosto v pohodě," uvedla.

  • Sasha Pieterse (23)

    Sasha Pieterse
    Autor: profimedia.cz

    Pod palbou kritiky se ocitla také hvězda seriálu Prolhané krásky, když kvůli hormonální nerovnováze přibrala. Ve svém příspěvku na Instagramu se k celé situaci vyjádřila: "Společnost nás neustále soudí za to, jak vypadáme nebo jak moc jsme přibrali. Pokud se i vy potýkáte s nějakým zdravotním problémem, přeji vám, abyste se s ním co nejlépe vyrovnali. Důležití jste vy a vaše zdraví, ne názory druhých." 

  • Tyra Banks (45)

    Tyra Banks
    Autor: profimedia.cz

    Tyra se letos objevila na titulce magazínu Sports Illustrated, a to pouze v bikinách. Jejím hlavním cílem bylo bojovat proti stereotypům souvisejícím s věkem a tělem a připomenout světu, že krása přichází ve všech tvarech a velikostech. "Žijeme ve světě, kde převládá názor, že pouze dvacetiletá holka je sexy. Chci ukázat, že modeling nemá věkovou hranici," uvedla v magazínu. 

  • Jennifer Lawrence (29)

    Jennifer Lawrence
    Autor: profimedia.cz

    Věděli jste, že je tato herečka považována v Hollywoodu za "tlustou"? Už několikrát musela čelit kritice médií, která ji zrovna nešetřila. Jennifer je tak přesvědčena, že by kritika těla v hromadných sdělovacích prostředcích měla být nezákonná. "Média musí převzít odpovědnost za dopad, který mají na mladší generaci. Na dívky, které sledují televizi, kde jim radí, jak vypadat. Všichni varují mladé ohledně cigaret a alkoholu, tak proč se nezaměřit také na to, že není úplně v pohodě říkat o druhých, že jsou tlustí?"

  • Jennifer Lopez (50)

    Jennifer Lopez
    Autor: profimedia.cz

    Jennifer Lopez vypadá dokonale a ve svých padesáti letech je v životní formě. Nic ale není zadarmo a za její postavou stojí opravdu mnoho úsilí a práce. Odjakživa její tělo zdobí ženské křivky, za které musela však několikrát bojovat. Také na ni byl na začátku její kariéry vyvíjen tlak, aby zhubla. "Stále mi říkali, že musím zhubnout. A já jim pořád dokola odpovídala, že to určitě neudělám, protože pokud zhubnu, tak už to prostě nebudu já." Dnes jí její tělo závidí nejedna žena.

  • Jessica Simpson (39)

    Jessica Simpson
    Autor: profimedia.cz

    Zpěvačka musela na své postavě tvrdě dřít. Během těhotenství jí váha šla rychle nahoru, což je pochopitelné. Letos však zvládla půl roku po narození svého třetího dítěte zhubnout o neuvěřitelných pětačtyřicet kilogramů! Ani jí však nejsou lhostejné nepříjemné a zlé komentáře týkající se její postavy. "Nikdy jsem tomu nevěnovala pozornost. Podle mě jsou tyto řeči směšné a nespravedlivé. Každá žena, která v sobě nosí dítě, má právo jíst cokoliv. Hlavně aby byla ona i dítě zdravé," řekla.

  • Ashley Graham (32)

    Ashley Graham
    Autor: profimedia.cz

    Své křivky Ashley miluje, neskrývá je, a právě proto se stala jednou z nejžádanějších plus size modelek. Nikdy si nelámala hlavu s tím, že její míry nezapadají do pomyslného vzoru ideálu krásy 90-60-90. Dlouhodobě motivuje ostatní ženy, aby se své křivky nebály ukázat a měly se rády takové, jaké jsou. Právě proto svět Ashley miluje!

  • Selena Gomez (27)

    Selena Gomez
    Autor: profimedia.cz

    Mladičké zpěvačce váha poslední dobou kvůli různým psychickým i zdravotním problémům kolísala. To byla příležitost pro všechny rýpaly, kteří jí tuto skutečnost dali několikrát "sežrat". Selena se však nenechala rozhodit a dál své tělo hrdě vystavovala na sociálních sítích i v odvážných modelech.

  • Kate Winslet (44)

    Kate Winslet
    Autor: profimedia.cz

    Oblíbená herečka patří mezi nejvyrovnanější ženy Hollywoodu. Odjakživa nesnáší úpravy svých fotografií, nedrží žádné bláznivé diety, je svá a přirozená a díky svým křivkám také neuvěřitelně přitažlivá. Na své tělo je opravdu pyšná, přestože není dokonalé. Pokud bychom si z někoho měly brát příklad, tak je to právě Kate!

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.