Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kate Winslet miluje své křivky a dceři opakuje: Je štěstí, že máme zadky!

2. října 2019 | 06:00

V Hollywoodu je tahle britská herečka tak trochu zjevení. Už jen z toho důvodu, že nesnáší úpravy svých fotografií, nekonečné diety a popíjení nejrůznějších šťáv na hubnutí. Přesto patří mezi nejatraktivnější ženy a sebevědomí z ní jen čiší. Teď ve svých 44 letech, která mimochodem oslaví v sobotu, vypadá jako femme fatale. Rose z Titaniku ví, co je v životě důležité. A rozhodně to nejsou dokonalé míry a velikost číslo 34!

Narodila se 5. října 1975 v městečku Reading ve Velké Británii. Vedle ní měli rodiče ještě dvě dcery a syna, takže vyrůstala v poměrně velké rodině. Už odmalička věděla, co chce jednou dělat – hrát. Komediantka prý byla už jako malá holka, takže se už v sedmi letech objevila v reklamě. V jedenácti pak začala cílevědomě pracovat na své budoucnosti, navštěvovala hereckou školu Redroofs Theatre School. Že ji herectví skutečně baví, bylo jasné hned od začátku. Hrála v různých představeních různých žánrů, dokonce i v muzikálech.

Titanic z ní udělal legendu

V roce 1994 si zahrála ve filmu Nebeská stvoření a o rok později ve filmu Rozum a cit. Za roli v tomto snímku získala ostatně svou první oscarovou nominaci, a to jí ještě nebylo ani dvacet. Pak přišel rok 1997 a Titanic režiséra Jamese Camerona. Film měl obrovský úspěch a z herečky udělal legendu. Oscara sice nedostala, ale hvězdou se stala bezesporu. Podobný osud čekal na jejího filmového kolegu Leonarda DiCapria. Od té doby jsou nejlepší kamarádi a Kate nosí na památku prsten, který jí Leonardo daroval. V roce 2008 spolu natočili druhý společný snímek Nouzový východ.

Kate Winslet mimo jiné drží rekord nejmladší herečky, která obdržela 7 nominací na Oscara! Ve věku 33 let překonala Bette Davis, která získala 6 nominací. Ve svých 31 letech se stala oscarovou členkou velké pětice hereček – Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Cate Blanchett, Susan Sarandon a Glen Close. Tehdy na to Kate reagovala po svém: „Do prdele, jo! Nejsem dítě s rodokmenem. Nemám klasické vzdělání. Nepocházím z fantastického domu.“

Kate k natáčení přistupuje vždy velmi zodpovědně. V Titaniku byla například jediná herečka, která hrála bez neoprenu, takže studené vody si užila skutečně naplno. Kate však chtěla, aby vše bylo co nejvíc reálné. Kvůli roli v Titaniku si také nechala přebarvit vlasy na zrzavo, ale její přirozená barva je blonďatá. Rusovlasé image se ale nezbavila ani po dvaceti letech a zdá se, že i jí nazrzlá barva vyhovuje.

Miluje výstřihy a pouzdrové šaty

Patří k herečkám, které si na nic nehrají, její šatník nepřekypuje módními výstřelky a už roky nosí to samé. „Jsem holka krev a mlíko a jsem na to hrdá!“ Miluje pouzdrovky na tisíc způsobů, hluboké výstřihy, zajímavé materiály, průstřihy a výrazné barvy. Nesnáší photoshop, a dokonce si jako tvář L´Oréal sjednala do smlouvy ustanovení, které zakazuje její fotomontáž.

V roce 2003 totiž odhalila, že její fotografie upravili, a pěkně ji to naštvalo. „Dokážu mluvit sama za sebe a dokážu dělat věci, které jsou pro mě důležité. Takhle nevypadám, a co je nejdůležitější: nechci tak ani vypadat,“ řekla ve svém prohlášení. Herečka a matka tří dětí doma dodržuje přísnou politiku a svým dětem neustále říká, že takhle lidé z časopisů opravdu ve skutečnosti nevypadají. „Ve filmu jsem okouzlující, ale dvě hodiny mi dělali make-up.“

Pokud jde o pozitivní vnímání krásy a těla, má v tom jasno. Neustále zdůrazňuje, že je hrdá na to, že je nedokonalá (nebo prostě krásná a normální). Nesnáší diety a různé detoxikační šťávy. „Vůbec to nechutná a je to nuda. To přece není způsob, jak žít.“ Poukazuje na to, jak je škodlivé neustále mladé dívky a ženy negativně hodnotit a říkat jim, jaké jsou – nebo nejsou. „Vždy si stoupnu před zrcadlo a své dceři Mie říkám: Máme štěstí, že máme tvary, máme štěstí, že nejsme dokonalé. Máme obrovské štěstí, že máme zadky. A ona mi na to odpoví: Mami, vím, díky bohu.“

Kate přijímá sama sebe takovou, jaká je, a tento pozitivní přístup z ní vyzařuje i navenek. Není divu, že muži po ní šílejí. Pokud jde o vztahy, má v pořadí už třetího manžela. První byl Jim Threapleton, s ním má 17letou dcerou Miu. Po něm si vzala režiséra Sama Mendese, s ním má 13letého syna Joa. Od roku 2012 je vdaná za Neda Rocknrolla a s ním má syna Beara (6). Zlatou sošku Oscara nakonec získala v roce 2008 za film Předčítač, a to vedle ceny BAFTA a Zlatého glóbu.

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Jaké byly jejich osudy? Další příběhy hereček a herců najdete na webu Blesk pro ženy ZDE

 

Autor: aši