Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

10 slavných žen, které to s módou umějí i po padesátce. Inspirujte se!

16. září 2019 | 06:00

I když je vám 50, neznamená to, že se musíte oblékat jako šedá myš a že nemůžete vyzkoušet módní trendy. Právě naopak, po padesátce už byste měla vědět, co vám sluší, a co si naopak nemůžete dovolit. Inspirujte se naším výběrem nejstylověji oblékaných žen, které padesátku již přesáhly a dokazují, že věk styl rozhodně neovlivňuje.

Začněme u australské modelky Elle Macpherson (53), která nejraději obléká kalhoty. Styl si v průběhu let osvojila díky práci v modelingu. Má ráda osvědčené kombinace, ale nebojí se ani extravagantnějších kousků. Jako další tu máme herečku Julianne Moore (57). Tato nádherná zrzka si vybírá modely, které k ní zkrátka jdou, a to nejen na červeném koberci, ale i v běžných dnech.

3904264:gallery:true:true

Vlastní cestu si našla i Tilda Swinton (57). Obléká si modely, které by na ostatních tak dobře nevypadaly, sází na siluetu postavy, nikdy ji neuvidíte s velkým výstřihem nebo v krátké sukni. Charakteristické pro ni jsou i krátké blond vlasy a nenalíčené oči.

Jako modelka a návrhářka by Inès de La Fressange (60) měla mít módu v malíčku a tak to také je. Sází na zdůrazněný pas a francouzský šmrnc. Navíc na svůj věk opravdu nevypadá. Jak to jen dělá?

3904263:gallery:true:true

Představitelka Samanthy Jones ze seriálu Sex ve městě se může svým stylem chlubit i v běžném životě. Kim Cattrall (61) je stále kočka, nejraději nosí košile a halenky, na červený koberec se nebojí vzít si šaty s velkým výstřihem, které nám stále připomínají starou dobrou Samanthu.

3904272:gallery:true:true

Stylová Francouzka Carine Roitfeld (63) a bývalá šéfredaktorka pařížského časopisu Vogue sází zejména na pouzdrové sukně a kouřově nalíčené oči. Další šéfredaktorku – tentokrát amerického Vogue – Annu Wintour (68) zná snad každý. Její styl je typický. Krátký sestřih, velké brýle a náhrdelník. Nikdy na ní neuvidíte kalhoty stejně tak, jako ji nikdy nespatříte oblečenou celou do černé barvy.

Americká herečka Michelle Pfeiffer (59) vypadá stále skvěle, stejně tak i její módní styl. Maye Musk (69) v sobě vždy probouzí eleganci a styl, a to při jakékoliv příležitosti. Kanadská modelka se ani v tomto věku nebojí experimentovat – a upřímně: kdybyste ji viděli na ulici v jednom z jejích outfitů, rozhodně byste jí tipli o 10 let méně. Stejně tak i Susan Sarandon (71) zůstává svá. Miluje kostýmky, ale i bombery a oxfordky.

3904286:gallery:true:true

Jejich stylové outfity naleznete v naší fotogalerii:

Podívejte se, jak vypadala Julianne Moore na Zlatých glóbech:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/AwardsShowNetwork/BPŽ

Život se dá pořádně rozjet i po padesátce! Nevěříte? Přečtete si o tom v novém vydání magazínu Blesk pro ženy, které právě najdete v novinových stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné i elektronické formě objednat v našem iKiosku ZDE.

 

Autor: archiv

 

Autor: Markéta Luštincová