Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Domácí masky pro všechny typy vlasů: Tyhle opravdu fungují!

  • ...
    12. listopadu 2019 | 06:00

    Vaše vlasy jsou neustále vystavovány náročným podmínkám, a tak je potřeba jim dopřát kvalitní péči. Tentokrát však vynecháme tradiční vlasovou kosmetiku a zaměříme se na poklady, které máte v kuchyni! Jaká domácí maska na vlasy bude pro vás ta pravá?

     

     

    Každá z nás touží po zdravých, pevných a lesklých vlasech. Vedle klasických šamponů a kondicionérů byste neměla zapomínat ani na masky na vlasy, které vlasy pořádně vyživí. Co si takhle nějakou vyrobit? Poradíme vám, jak na to!

  • Při mastných vlasech pomůže avokádo

    ...
    Autor: istock.com

    Avokádo je skvělá potravina, která vedle toho, že výtečně chutná, poradí si i s rychle se mastícími vlasy. Stačí, když ho rozmačkáte a přidáte do něj lžičku ovlivového oleje a lžičku medu. Přidat můžete také lžičku vlažného mátového čaje, který vlasy vyčistí a osvěží. Jemně vmasírujte do délek vlasů a pozornost věnujte také konečkům. Nechte působit třicet minut a poté masku smyjte a vlasy umyjte svým oblíbeným šamponem a kondicionérem.

  • Lupů vás zbaví citrusy

    ...
    Autor: istock.com

    Otravných lupů vás zbaví zábal z citronů. Vymačkejte jeden citron, smíchejte ho s litrem vlažné vody a vmasírujte do vlasů. Můžete ho aplikovat také na poškozené konečky. Skvělou čisticí masku vytvoříte z nastrouhaného kousku neoloupaného zázvoru, k němu přidáte šťávu z citronu a lžíci oleje.

  • Dokonalý objem díky pivu

    ...
    Autor: istock.com

    Pivo je takový malý zázrak, který vám zaručí vyživené vlasy plné objemu. Obsahuje mnoho vitaminu B, ale také mnoho bílkovin, které vlasům dodají oslnivý lesk. Asi 50 ml piva smíchejte s jedním žloutkem, naneste na mokré vlasy, nechte působit alespoň třicet minut a poté opláchněte. 

  • Jogurt pro oslabené vlasy

    řecký jogurt
    Autor: iStock

    Levná a účinná kúra z bílého jogurtu je přesně to, co potřebují vaše oslabené vlasy! Smíchejte 125 ml plnotučného bílého jogurtu s jedním vajíčkem, přidejte lžíci citronové šťávy a směs důkladně promíchejte. Poté ji naneste na šamponem umyté vlasy, nechte působit dvacet minut a následně důkladně opláchněte teplou vodou.

  • Olejový zábal pro suché vlasy

    ...
    Autor: iStock.com

    Se suchými vlasy si výborně poradí panenský olivový nebo kokosový olej. Naneste ho po celé délce vlasů a pročešte je hřebenem, aby se dostal opravdu všude. Pro lepší efekt můžete vlasy zabalit do potravinové fólie a nechte olej dvacet minut působit. Následně jej opravdu důkladně vymyjte šamponem a kondicionérem určeným pro suché vlasy.

  • Poškozené vlasy zachrání banán

    ...
    Autor: istock.com

    Banán je hluboce vyživující, a tak si poradí se suchými a poškozenými vlasy. Stačí, když ho smícháte s medem a olivovým olejem, a výživná maska pro vaše vlasy je na světě. Tato směs dodá vašim vlasům potřebnou hydrataci i pružnost a budou neuvěřitelně hebké. Masku naneste na celou délku vlasů, nechte působit půl hodiny a poté smyjte.

    Pokud vás domácí masky na vlasy zaujaly, určitě vás potěší kniha Krásná kuchařka, kde najdete recepty pro obličej, pleť, zuby i na čisticí prostředky.

    Krásná kuchařka
    Autor: archiv firem

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.