Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Ikonické krásky v plavkách: Dokonalá postava neexistuje!

26. června 2019 | 11:00

Jak vlastně vypadá dokonalá ženská krása? Vosí pas, výrazná ňadra, nebo naopak menší prsa a chlapecká postava? V dnešní době neustále se měnících trendů je na ženy vyvíjen obrovský tlak. Neustále nám někdo říká, jak máme vypadat, jak se oblékat, abychom se co nejvíc líbily ostatním, a často pak zapomínáme na skutečnost, že se musíme líbit hlavně samy sobě. 

S pojmem "bikini body" jste se už nejspíš setkala, a to nejčastěji ve spojitosti s nějakým cvičebním plánem, který vám slibuje dokonalé tělo do plavek. Jenže – jak takové tělo vlastně vypadá?

Každý den na sociálních sítích narážíme na vypracované postavy modelek, chceme vypadat jako ony a často zapomínáme na to, že krása nemá konkrétní velikost a ne každá z nás musí mít míry 90-60-90, aby se cítila skvěle. Naštěstí tento trend pomalu ustupuje a do popředí se konečně dostává myšlenka: Vykašlete se na módní diktát a hlavně buďte ve svém těle spokojená!

Jen si vzpomeňte na božskou Marilyn, která je dodnes považována za sex symbol, přestože neměla tělo modelky. A díky čemu? Věřila sama sobě! Její ženské křivky a zářivý úsměv už jen všechno podtrhávaly. Stejně tak je dnes úspěšná nejznámější plus size modelka Ashley Graham, která se vyloženě bije za ženy kyprých tvarů a dodává jim sebevědomí. 

Přestože vám honba za "sexy tělem do plavek" nevyšla úplně podle vašich představ, hned to přece neznamená, že musíte celé léto prosedět ve stínu, jen aby náhodou někdo nezahlédl vaši celulitidu nebo vystouplé bříško. Nemusíte mít za každou cenu tělo modelky, abyste se cítila svá a přitažlivá. Tyto slavné krásky jsou důkazem, že každá žena je krásná, a to bez ohledu na to, jaké jsou její míry. Inspirujte se ikonickými kráskami v plavkách, které vám vyrazí dech!

Autor: Aneta Valešová