Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejhorší kosmetické trendy 90. let! Který byl nejšílenější?

27. července 2019 | 06:00

Některé trendy jsou nesmrtelné a stále se vracejí, na některé bychom raději zapomněli. V devadesátých letech jste možná byla s tenkým obočím, modrými stíny nebo účesem á la medúza za hvězdu, dnes jsou tyto kosmetické výstřelky spíše úsměvné. Které další legendární trendy z devadesátek už vrátit nechceme?

Co se týče stylu, tak devadesátky byly rozhodně průlomové a za některé trendy, které hlásí comeback (trička s nápisy, kalhoty s vysokým pasem nebo bombery), jsme rády, protože nás baví. Díky rozmachu hudebních videoklipů a televizních seriálů jsme tehdy toužily vypadat jako naši idolové, ovšem ani jejich image nebyla vždy lichotivá. Natož snaha napodobit je! Co z devadesátkových trendů v kosmetice je podle vás nejhorší? 

Na šílené trendy z devadesátek se podívejte ve fotogalerii:

Šílené vlasové kreace

Zatímco dnes krepaté vlasy svědčí o tom, že je máte nejspíš suché a zničené, kdysi jste v nich byla in a vlasy se krepatily záměrně. Tento trend začal v devadesátých letech a přežíval i několik let po roce 2000. Která holka doma neměla krepovačku, jako by nebyla. Stejně tak letěly dva spuštěné pramínky kolem obličeje, které měly působit rošťácky a sexy, a dalším úletem byl účes á la medúza, kdy se pramínky různě gelovaly. A někdo se nebál ani drdůlků po celé hlavě.

Claire Danes a její účes na medúzu
Autor: profimedia.cz

Tenké obočí

Dnes se do popředí staví přirozenost, a pokud jste majitelka hustého obočí, které je potřeba občas jen trochu poupravit, máte vyhráno a kdekdo vám ho závidí. V devadesátkách to bylo ale přesně naopak. Místo obočí jsme na svých oblíbených herečkách a zpěvačkách mohly vidět jen dvě tenké čárky, které nevypadaly ale vůbec lichotivě. 

Charlize Theron a její tenké obočí
Autor: profimedia.cz

Modré oční stíny

A nejlépe, když byly vykreslené až k obočí! Přestože tento trend neslušel blondýnkám ani brunetkám, byl velmi oblíbený a sázely na něj také celebrity. Celkově bylo v kurzu výrazné líčení, kterému často dominovaly hnědá rtěnka a rty pečlivě orámované konturovací tužkou. A občas stačila pouze ta konturka. Na další šílené kosmetické trendy z devadesátek se podívejte ve fotogalerii.

Angelina Jolie v dobách, kdy vypadala spíše trochu jako strašidlo než sexy diva.
Autor: profimedia.cz

Autor: Aneta Valešová