Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

8 zlozvyků, kvůli kterým vaše pleť stárne rychleji! Děláte je taky?

  • ...
    20. srpna 2019 | 06:00

    Každá z nás touží po krásné a bezchybné pleti. Abychom si své přání splnily, musíme o ni správně pečovat a musíme se vyhýbat zlozvykům, kvůli kterým naše pleť stárne mnohem rychleji. Myslíte si, že vy žádné takové nemáte? Tak schválně!

    Nevypadá vaše pleť podle vašich představ? Dobrá zpráva je, že se s tím dá vždycky něco dělat. A jak? Zbavte se některého z těchto zlozvyků, jež pleti škodí. Myslíte si, že ani jeden z nich neděláte? My se vsadíme, že ano!

  • Používáte příliš často peeling

    ...
    Autor: istock.com

    K tomu, abyste se zbavila odumřelých buněk a měla zářivou a hebkou pleť, je peeling nutností. Mějte ale na paměti, že nic se nemá přehánět, a pokud jej používáte více než jednou týdně, spíš své pleti škodíte! Nadměrné peelingování totiž odstraňuje více vrstev pleti, kůže je pak citlivá a následkem bývají unavená pleť a vrásky. Může se objevit také zánětlivá reakce kůže, která způsobí narušení lipidové kožní bariéry, ta pak nefunguje tak, jak by měla, a celý tento proces vede k předčasnému stárnutí pleti.

  • Zapomínáte pleť hydratovat

    ...
    Autor: istock.com

    A to jak zvenku, tak zevnitř. Základem zdravé, vyživené a šťavnaté pleti je dostatečná hydratace. Na trhu existuje nespočet hydratačních kosmetických výrobků, které by ve vaší koupelně rozhodně neměly chybět. Nevybírejte proto pouze krémy nebo séra, které bojují proti vráskám, ale zkuste také hydratační produkty. Zároveň nezapomínejte dostatečně pít, protože i to je klíčem k zdravé pleti.

  • Drhnete svou pleť ručníkem

    ...
    Autor: istock.com

    Ráno svou pleť umyjete a hned ji pořádně vydrhnete ručníkem dosucha? Chyba! Takový způsob může totiž nehezky poškodit a podráždit pokožku, a vy si tak můžete přivodit vážný problém. Místo toho, abyste svůj obličej drhla, jemně na něj ručník přikládejte. Mějte také na paměti, že byste měla mít jeden ručník na obličej zvlášť. 

  • Pleť správně nečistíte

    Čisticí sonický kartáček Foreo Luna 2, 4499 Kč
    Autor: archiv firem

    Toužíte po čisté a krásné pleti, ale jak jí můžete docílit, když ji dostatečně nečistíte? Během dne se na vaší pokožce usadí spousta nečistot, které spolu se zbytkem make-upu musí večer zkrátka pryč. Všechny tyto nečistoty totiž ucpávají póry, pokožka nemůže dýchat... Nejenže se vám můžou začít dělat akné a další nedokonalosti, ale zároveň pleť rychleji stárne. Do postele tedy neodlíčená nikdy nechoďte!

    Náš tip: Vyzkoušejte čisticí sonický kartáček Foreo Luna 2 s protivráskovým účinkem, který vaši pleť dokonale zbaví nečistot i odumřelých pleťových buněk. Pokožka bude najednou krásně hebká a svěží. Čištění pleti bude hned větší zábava!

  • Nejíte dostatek zeleniny a ovoce

    ...
    Autor: istock.com

    Stejně jako je důležitá hydratace, tak také dostatečný přísun vitaminů je nezbytný. Zařaďte proto do svého jídelníčku zeleninu a ovoce a uvidíte, jak vám to vaše pleť vrátí. Které potraviny jsou nejlepší? Například brokolice snižuje otoky a zarudnutí kůže, rajčata a meruňky zase chrání před škodlivými UV paprsky. Skvělé jsou také bobulovité ovoce, citrusy nebo avokádo!

  • Nečistíte kosmetické štětce

    ...
    Autor: istock.com

    Také svým kosmetickým pomůckám musíte věnovat nějakou péči, a pokud štětce "perete" třeba je jednou za rok, nemůžete se divit, že vaše pleť není úplně v nejlepším stavu. V kosmetických štětcích se drží velké množství bakterií, které mohou vaši pleti tak akorát přitížit. Po každém líčení byste proto měla štětce vydezinfikovat speciálním sprejem a alespoň jednou týdně je pořádně vyprat.

  • Neustále si na obličej saháte

    ...
    Autor: istock.com

    Máte tendence si do obličeje neustále sahat, a když se vám udělá pupínek, nenapadne vás nic lepšího než se ho špinavýma rukama zbavit? Během dne neustále na něco nebo někoho saháme, a na ruce se nám tak dostane spousta bakterií. Nejenže si tak zaděláváte na pořádné akné, které se může nehezky zanítit, ale i celkově vaše pleť trpí, je mdlá a bez života a předčasně stárne.

  • Jste ve stresu

    ...
    Autor: istock.com

    Na pleti se často podepisuje duševní a fyzický stav. Pokud cítíte, že jste v neustálém stresu, máte nějaké problémy nebo vás možná trápí nějaká nemoc, zkuste vše co nejrychleji vyřešit. To, co se odehrává uvnitř vás, se podepisuje na celkovém vzhledu, a proto vaše pleť trpí. 

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.