Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dokonalé řasy krok za krokem: Co dělat, aby vypadaly skvěle?

  • ...
    19. března 2019 | 06:00

    Toužíte po řasách jako mrkající panenka, ale bohužel vám nebylo dáno do vínku? Kde na nás příroda šetřila, tam tomu musíme trochu dopomoct. Díky těmto trikům vaše řasy budou vypadat dokonale! Nevěříte? Vyzkoušejte!

    Dlouhé řasy jsou snem každé ženy, ale bohužel ne každá se s nimi narodíme. Existují ale účinné tipy a triky, díky kterým se k pohledu snů alespoň trochu přiblížíte. Které to jsou? Čtěte dál!

  • Pro silnější řasy

    ...
    Autor: istock.com

    Silnější řasy vám zajistí olivový nebo kokosový olej. Zhruba deset až patnáct minut předtím, než na řasy nanesete řasenku, na ně pomocí kartáčku naneste jeden z olejů a nechte ho působit. Jedině tak své řasy ochráníte před nepříznivými vlivy a chemickými látkami. Jednou za týden dopřejte řasám oddych a vůbec je neličte. Každý večer je navíc můžete potírat ricinovým olejem, který podporuje růst řas.

  • Odličujte šetrně

    ...
    Autor: istock.com

    Většina z nás má ve zvyku přiložit na řasy odličovací tamponek a drhnout je tak dlouho, dokud nebudou čisté. Což je největší chyba. Oční okolí je velice jemné a citlivé a musí se odličovat šetrně. Aby vaše řasy byly v kondici a nelámaly se, tamponek na oko jemně přiložte a make-up stahujte vždy směrem dolů po růstu řas.

  • Pozor na voděodolnou řasenku

    řasenka
    Autor: iStock

    Voděodolná řasenka je skvělým parťákem na dovolené, ale rozhodně byste ji neměla používat ke každodennímu líčení. Její těžké složení totiž řasy vysušuje, a tím dochází k jejich oslabení. Druhým kamenem úrazu je pak samotné odličování. Voděodolnou řasenku totiž jen tak neodlíčíte a k jejímu dokonalému odstranění musíte použít přípravky na olejové bázi. Stejně tak jako u běžného odličování platí, že tamponek na oko nejprve přiložíte a poté jím vše jemně setřete směrem dolů.

  • Starou řasenku vyhoďte

    ...
    Autor: istock.com

    Stejně jako má jídlo své datum spotřeby, najdete ho i na kosmetických produktech. Možná si říkáte, že u řasenky to přece tak řešit nemusíte, ale opak je pravdou. Na kosmetických výrobcích najdete údaj, kolik měsíců po otevření můžete produkt používat. U řasenky to bývá šest měsíců a poté ji raději vyměňte za jinou. Nejenže po uplynutí doby používání se může nehezky drolit, ale navíc si můžete i přivodit oční infekci.

  • Příprava

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud ve vaší kosmetické taštičce chybí kleštičky na řasy, měla byste si je ihned pořídit. Skvěle si totiž poradí i s krátkými řasami, ty totiž natočí, opticky prodlouží – a rozzáří pohled. Nikdy je ale nepoužívejte na nalíčené řasy, mohly by se polámat.

  • Volte s rozmyslem

    ...
    Autor: istockphoto.com

    Při výběru řasenky byste neměla koupit hned tu první, která se vám dostane do rukou, ale volte podle svých potřeb. Vybrat si můžete z řasenek objemových, prodlužujících, zhušťujících. Záleží také na kartáčku. Pokud máte řasy řídké a krátké, volte menší kartáček, středně dlouhé nalíčíte klasickým, a pokud máte řasy dlouhé, zkuste řasenku s postupně se rozšiřujícím kartáčkem.

  • Správná technika

    ...
    Autor: istock.com

    Řasenku vždy aplikujte nejdříve ke konečkům, následně se vraťte ke kořínkům a dbejte na to, aby byly opravdu obarvené celé řasy. Během líčení s řasenkou pohybujte "směrem cik-cak". Nezapomínejte ji nanést maximálně ve dvou vrstvách, abyste nevytvořila efekt slepených řas, který nevypadá vůbec hezky.

Autor: Aneta Valešová
Klíčová slova:  trendy, krása, kosmetika
Diskuse ke článku
.