Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trendy roku 2018, které musíte mít: Červená rtěnka a hygge vlasy!

16. ledna 2018 | 06:00

Každá nová sezona přináší i nové trendy v líčení. I když je občas dobré se odvázat, vybraly jsme pro vás trendy, které unosíte v normálním životě. Nebojte, rozhodně to není nuda. Které trendy to jsou?

Rty

Trend, který nikdy nepřekvapí, ale stejně z něj máme radost: červená rtěnka. Zapomeňte na temně vínové odstíny, vyberte si v obchodech tu nejzářivější ďábelsky červenou, jakou najdete. Začátek roku si žádá zářivě červenou. Zkombinujte ji jen s perfektně sjednocenou pletí a minimem líčidel na očích. Trocha řasenky bohatě postačí. Pokud neholdujete výrazným rtěnkám, bude se vám líbit odstín v broskvových tónech.

U rtů ještě chvíli zůstaneme. Velký comeback zažily perleťové nebo metalické rtěnky a lesk na rty. Lesk na rty je opomíjeným produktem, dlouho ho přebíjely všechny ty úžasně tmavé a matné rtěnky, ale skrývá velký potenciál. Jedním tahem dokáže rozjasnit obličej. Vyzkoušejte to! Navíc většina z nich není už nepříjemně lepkavá a kombinuje v sobě jak lesk, tak i péči o rty.

Červená rtěnka podle Belly Hadid
Autor: Instagram.com

Oči

Linky zakončené dokulata, oči dokola posázené kamínky nebo grafické barevné stíny. Ani jedno nás příliš neláká. Nositelnější varianta jsou pak černě orámované oči – horní i dolní linka. Je to ale trochu problematický trend, protože ne každému typu očí budou slušet.

Pokud se nebojíte barev, můžete vyzkoušet barevné horní linky, nic nezkazíte modrou, zelenou nebo fialovou. V módě zůstává i linka na spodním víčku, a to v barvě tyrkysové nebo královsky modré. Takové linky frčely už minulý rok.

Co se týče řas, zapomeňte na lehké zvýraznění a inspirujte se u Twiggy. Řasy nemusí být tak slepené, ale nosí se velmi výrazné, objemné a natočené.

Kaia Gerber s výrazně orámovanýma očima.
Autor: Profimedia.cz

Pleť

Je čas jít s kůží na trh! Trendem je více kůže a méně make-upu, tedy přirozená zářivá pleť, která není příliš zmatněná, a tím pádem vypadá odpočatě a mladistvě. Matující make-up vyměňte za ten rozjasňující nebo vyzkoušejte BB krémy, které téměř nikdy nejsou tolik matné – například ten nový od české značky Essenté. Podívejte se na recenzi ve videu:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Vyzkoušely jsme černou rtěnku! • VIDEO: Adam Balažovič

Odložte tak konturovací sety a matující pudry a nechte pleť dýchat. Vystačíte si s korektorem, kterým zakryjete jen to nejnutnější. Skvělým pomocníkem pro přirozenou pleť je taky cushion make-up, který můžete nanést pomocí labutěnky jen na určitá místa – například na začervenání kolem nosu nebo na čelo. 

Protipólem přirozenosti je pak rozjasňovač. Tento rok letí zlatavé odstíny. A může za to Rihanna, která předvedla zlatý rozjasňovač ve své kosmetické řadě Fenty Beauty a pobláznila tím celý svět beauty nadšenkyň.

Vlasy

Která barva vlasů letos hraje prim? Už jste určitě slyšela o dánském slovu hygge, které prostoupilo i oblast krásy. Jak vypadá hygge barva vlasů? Po všech těch studených platinových a šedivých jsou opět trendy zlatavé odstíny blond, teplé odstíny hnědé a karamelové.

Co se týče účesů a ozdob do vlasů, jakýkoli účes můžete ozvláštnit mašlí. I obyčejný culík pozvedne o úroveň výš! Pořiďte si klasickou lesklou černou nebo barevnou úzkou.

Nahlédněte do fotogalerie, kde najdete další trendy, i ty extravagantnější. Nosila byste je?

 

Autor: Lucie Houdková