Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test růžových, šedých a modrých barev na vlasy z drogerie: Jak rychle se vymývají?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
28. prosince 2017 | 06:00

Bojíte se velkých barevných změn, ale zároveň se toužíte odvázat? Konečně na trhu najdete barvy, díky kterým můžete mít obojí! A v tomto případě platí, že blondýnky si užijí víc legrace!

Sprej Colorista L´Oréal Paris, 179,90 Kč

Sprej Colorista L´Oréal Paris, odstín Hot Pink, 179,90 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií DM

Barva jen na jeden den? Pro někoho opatrného na vlasy perfektní volba. Sprej nastříkáte do suchých vlasů a můžete vyrazit. Co se týče růžového, byl zklamáním, protože vlasy dost vysušil. U modrého to ale vůbec tak nebylo! Sprej by měl jít z vlasů hned po prvním umytí. U modrého se to tak stalo, nicméně růžový z vlasů tak rychle nešel. Rada na závěr – před použitím je lepší vlasy už finálně upravit, natočit, vyžehlit, protože efekt pak vypadá lépe.  

Známka jako ve škole: 2

Vymývací barva Colorista Washout L´Oréal Paris, 179,90 Kč

Colorista Washout L´Oréal Paris , 179,90 Kč. Koupíte v prodejnách drogérie DM.
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií DM

Colorista Washout by měla vydržet 5 až 15 umytí, záleží na odstínu barvy i samotných vlasů. Na zesvětlených vlasech jsme zkoušely kovově modrou barvu. Délky vlasů byly dost světlé, ale maska přesto nechytla tak výrazně jako na obrázku. Vlasy byly spíše šedivo-modro-stříbrné a pár pramínků bylo opravdu modrých. Trochu nás mrzelo, že už po prvním umytí byl stříbrný nádech fuč a vlasy chytly nádech dozelena. Což je nevyhnutelné na blond vlasech, kdyby byly platinové bílé, modrá by držela déle. Líbilo se nám ale to, že Washout vlasy po dobu působení nejen obarví, ale i je vyživuje. Po umytí pak byly krásně hebké a lesklé!

Známka jako ve škole: 2

Schwarzkopf LIVE Ultra Brights or Pastel Steel Silver, 109 Kč

Schwarzkopf LIVE Ultra Brights or Pastel Steel Silver, 109 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií

Tuto barvu bez peroxidu jsme zkoušely na opravdu velmi světlých, téměř dobíla odbarvených vlasech. Na blond vlasech s odstíny dožluta totiž docílíte pouze toho, že barva dá vlasům studený nádech. Na bílých ale opravdu dokázala udělat nádherný šedivostříbrný odstín. Vymývá se postupně a je potřeba ji obnovit zhruba po 10 umytích. Za tu cenu je to ale skvělá volba!

Známka jako ve škole: 1

Maska na vlasy s barevnými pigmenty, Maria Nila Colour Refresh, 699 Kč (300 ml)

Maska s barevnými pigmenty Maria Nilla Colour Refresh, odstín Pearl Silver, 699 Kč (300 ml). Koupíte na www.bezvavlasy.cz.
Autor: archiv firem

Koupíte na www.bezvavlasy.cz

Barvicí maska na vlasy? Ano, opravdu je to tak! Její výhodou je, že vlasy vyživí a zároveň obarví. Navíc mezi sebou jednotlivé odstíny můžete míchat, takže můžete vytvářet nové barvy nebo pomocí bezbarvé masky snížit intenzitu odstínu, po kterém toužíte. Musíme uznat, že modrá byla opravdu výrazná a bylo ji potřeba poměrně hodně naředit. To stejné platilo i pro růžovou. Stříbrná barva z vlasů stáhne teplé odstíny. Pokud tedy toužíte po trendy šedivé, je vhodnější ji lehce smíchat s černou. Barva na vlasech vydrží překvapivě dlouho, asi 10 umytí, a vymývá se postupně. Vlasy jsou po ní zdravé a hebké. Jedinou nevýhodou je tak jen vyšší cena, který je ovšem za 300 ml, takže vám maska vydrží na mnoho požití a obarvení.

Známka jako ve škole: 1

Barva ve spreji pro blond vlasy Schwarzkopf Blond Me Instant Blush, 279 Kč

Barva ve spreji pro blond vlasy Schwarzkopf Blond Me Instant Blush, odstín Strawberry, 279 Kč.
Autor: archiv firem

Koupíte u kadeřníka

Jedná se o barvu ve spreji, která příjemně voní, a balení je dost velké, takže si hlavu můžete nabarvit víckrát. Navíc obsahuje rukavice, které zabraňují zbarvení rukou. Nanáší se na umyté, ručníkem vysušené vlasy. Pak je pročešete, aby barva byla nanesena rovnoměrně, a je to! V létě vypadá barva moc hezky a měla by vydržet tři až čtyři umytí. To se ovšem u růžového odstínu nepovedlo a barva se vymyla už po jednom umytí. Zelený a modrý odstín chytly perfektně už po prvním použití. Po prvním umytí se přitom nevymyly, ale vyplachovaly se postupně asi během čtyř umytí. Modrý odstín se přitom vymýval dostříbrna. Tip na závěr? Při nanášení si dejte pozor, abyste si neobarvila ruce. Je lepší použít rukavice.

Známka jako ve škole: 2

Polopermanentní barva na vlasy Directions, 189 Kč
Polopermanentní barva na vlasy Directions, 189 Kč (88 ml), koupíte na www.directions.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.directions.cz

Kelímek barvy vám vystačí, pokud máte vlasy zhruba po ramena. Directions nabízí mnoho odstínů, my jsme vyzkoušely silver a carnation pink. Silver barva vám chytne šedivá opravdu jen v případě, že máte vlasy odbarvené opravdu do bíla. Výrazná růžová ale chytla krásně i na blond vlasy. Vlasy neodbarvují, pouze tónují! Vymývají se pomerně rychle, ale do světlejších odstínů, které vypadají na vlasech také dobře. Navíc vlasy při aplikaci nevysuší, ale vyživí.

Známka jako ve škole: 1

 

Autor: Lucie Houdková
Video se připravuje ...