Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vyzkoušeno: Jak funguje sada pro domácí úpravu dokonalého obočí?

Video se připravuje ...
Vyzkoušeli jsme set na úpravu obočí. Jak dopadla?
VIDEO: Adam Balažovič
14. prosince 2017 | 06:00

Na českém trhu je nově k dostání kosmetika, díky níž si můžete upravit obočí a řasy. V sortimentu najdete depilační pásky na obočí, paletku pudrových stínů a řasenku. Já jsem si vyzkoušela rovnou všechno najednou. Jaký byl můj názor, uvidíte ve videu!

Díky upravenému obočí člověk vypadá tak nějak lépe. Pokud máte od přírody obočí husté, gratulujeme vám! Teď je to trendy. I tak stojí za to mu k dokonalosti ještě pomoci. Třeba pomocí výrobků ze sortimentu značky Andmetics, která je na českém trhu nová. Jak jsem s nimi byla spokojená? 

Depilační pásky

Depilační pásky na obočí andmetics, 249 Kč. Koupíte na www.beautylash.cz.
Autor: archiv firem
Jako první přišly na řadu depilační pásky. Tvar mají navržený tak, aby tvořily perfektní obloukový tvar: 2/3 směřují nahoru a 1/3 dolů. Podle výrobce by měly sednout jakémukoliv typu obočí. To zní dobře!

Ale realita byla trochu jiná. Sedět bude těm, které ho nemají moc klenuté. Já jsem musela pásek trochu zkroutit, aby mi do tvaru zapadl. 

Pásek přilepíte na správné místo a trhnete směrem od vnějšího k vnitřnímu koutku. Au! Strhávání prostě bolí, pokud jste depilační pásky zkoušela na nějakou partii obličeje, tak to víte. Já jsem citlivka a tento styl úpravy obočí pro mě – upřímně – není příjemný. Nicméně když si odmyslím bolest, obočí vypadalo dobře. Maličké chloupky byly pryč, kůže vypadala hezky čistě.

Ale stejně jsem musela použít pinzetu k vytrhání několika chloupků, které vyrůstají těsně pod linií obočí. Netroufla bych si nalepit pásek tak blízko, protože bych se bála, že vytrhnu chloupků až moc. Součástí balení jsou i pásky na čelo mezi začátky obočí a navlhčený ubrousek pro zklidnění pleti a odstranění zbytku vosku.

Pudrové stíny

Paletka na obočí andmetics, 490 Kč. Koupíte na www.beautylash.cz.
Autor: archiv firem
Dalším krokem v úpravě je vyplnění mezer pudrovými stíny. Paletka obsahuje tři odstíny s olivovým podtónem. A to je na této paletce to nejlepší: stíny nemají červený podtón jako spousta tužek na obočí, které jsem vyzkoušela. Líbí se mi i to, že si můžete namíchat odstín na míru.

Součástí balení je aplikátor – na jedné straně má spirálku na učesání obočí a na druhé je plochý ostře střižený štěteček, kterým se skvěle kreslí. Jedinou nevýhodou je to, že aplikátor se špatně drží v ruce, jak je malý. Jinak by se ale nevešel do paletky.

Řasenka na obočí

Řasenka na obočí andmetics, 350 Kč. Koupíte na www.beautylash.cz.
Autor: archiv firem
Řasenka má upravený kartáček, je mnohem menší než u klasických řasenek. Odstín jsem zkoušela Light Brown, ale i tak byl docela tmavý. Pro můj odstín obočí ale ideální. Obočí po jejím nanesení vypadalo plnější a chloupky byly zafixované. 

Pro a proti

Nejlepší produkt z těch tří je pro mě určitě paletka, protože odstíny jsou povedené a stejně tak aplikátor. Řasenka je pro mě už krok navíc, obočí se mi líbí i bez ní, ale zase oceňuji to, že obočí zafixuje.

Voskové pásky jsou z mého pohledu nepraktické hlavně z důvodu, že mému tvaru obočí moc nesedí. Pokud máte ale vyšší práh bolesti než já a nebaví vás jednotlivé chloupky trhat pinzetou, budete spokojená.

Jak si upravujete obočí vy?

 

 

Autor: Lucie Houdková