Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Účes podle Jessiky Alby: Jak si vytvořit hladké vlny?

Video se připravuje ...
Účes podle Jessiky Alby: Jak si vytvořit hladké vlny?
VIDEO: David Hanuš
13. ledna 2018 | 06:00

Jessica Alba (36) je oslňující kráskou a v těchto hladkých vlnách se objevila koncem listopadu 2017. Je to efektní účes na večerní události a je snazší, než si myslíte. Jak vlny přesně natáčet, se dozvíte ve videu!

Vlny můžete natočit kulmou na nespočet způsobů. Jak to ale udělat, aby vypadaly takhle hladce, měkce a symetricky? Proto jsme vyrazily do Salonu Petry Měchurové za kadeřnicí Eliškou Ilkaninovou. Ta nám poradila, jak na to! Jde o to, zvolit správnou kulmu. Nejvhodnější je ta kónická se širším průměrem. Než ale začnete natáčet, aplikujte do vlasů sprej pro texturu vlasů, který zároveň ochrání vlasy před teplem.

Vlasy si rozdělte do čtyř sekcí podle toho, kde chcete pěšinku. A můžete začít natáčet pramen po pramenu. Pokud jste v natáčení zručná, zabere vám účes klidně i jen pět minut, záleží ale samozřejmě na délce a hustotě vašich vlasů. Pramen natáčejte směrem od hlavy a předtím, než ho dáte na kulmu, ho ještě stočte. Kulmu držte svisle a pramen nechte vychladnout a nerozčesávejte ho. Důležitá je i teplota kulmy, pokud máte vlasy jemné, stačí 180 stupňů. U hrubších vlasů můžete nastavit kulmu na 220 °C.

Když budete mít všechny prameny natočené a vychladlé, můžete začít rozčesávat. Tím se vám vytvoří velké kompaktní vlny. Nebojte se do vlasů pořádně zajet prsty, vlny si nezničíte. Naopak budou měkké a hladké. Aby byly lesklé, můžete přidat trochu olejíčku. Na závěr vlasy přelakujte, použít můžete lak s efektem lesku.   

Další inspirace na účesy ZDE!  

Autor: Lucie Houdková